Geri Dön

Portakallı Pırasa Tarifi

Pırasa yemeğini portakal ile tatlandırıp yılbaşı için lezzetli bir zeytinyağlı hazırlayabilirsiniz.

Portakallı Pırasa Tarifi

Düdüklüde portakallı pırasa malzemeler:

5 adet taze pırasa

1 portakal

Yarım bardak zeytinyağı

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Düdüklüde portakallı pırasa yapılışı:

Pırasaları halka şeklinde doğrayın ve düdüklü tencereye koyun. Üzerine portakal suyunu, zeytinyağını, tuzu ve şekeri ilave edin.

Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca altını kısıp 6-7 dakika daha pişirin.

Portakallı pırasayı ılık olarak servis edin. Üzerine dereotu da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber