Geri Dön

Sahura hazırlık: Yağ çekmeyen mayasız kolay pişi tarifi

Ramazan hazırlıkları şimdiden başladı! Özellikle sahurda yağsız ve sizi uzun süre tok tutacak besinler tüketmeniz büyük önem taşıyor. Sahurda pişi yemekten sakın korkmayın çünkü sizin için hem hızlıca hazırlayabileceğiniz hem de diğer pişilere göre daha sağlıklı olan yağ çekmeyen mayasız kolay pişi tarifi paylaşıyoruz. Peki, mayasız ve yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır? İşte yağ çekmeyen mayasız çok kolay pişi tarifi...

Sahura hazırlık: Yağ çekmeyen mayasız kolay pişi tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 çay bardağı su
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı sirke
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu
-3,5 su bardağı un

Yağ Çekmeyen Mayasız Kolay Pişi Nasıl Yapılır?

- Öncelikle kuru malzemeleri yani un, kabartma tozu ve tuzu bir kabın içerisine eleyin ve karıştırıp kenara alın.

- Daha sonra ayrı bir kabın içine yumurta, sirke ve yağı ekleyerek çırpma teliyle karıştırın.

- İçerisine belirtilen yoğurt miktarını ve suyu ekleyin, çırpma teliyle karıştırmaya devam edin.

- Kuru karışımlara yavaş  yavaş sıvı karışımına ekleyin ve çırpma teliyle karıştıramayacağınız bir hamur olunca elinizle yoğurmaya başlayın.

- Yumuşak ve kolay açılabilen bir hamur elde edin. Daha sonra hamura şekil verin ve üzerine sıvıyağ sürün, 10 dakika dinlendirin.

-Dinlenen hamuru elinizle açın ve bardakla yuvarlak şekiller çıkarın.

-Hamurlarınızı kızgın yağ da şişene kadar pişirin. Daha sonra servis tabağına alın.

-Mayasız ve yağ çekmeyen pişiniz hazır! Çayın yanında afiyetle tüketin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber