Geri Dön

Şıllık tatlısı tarifi (Şıllık tatlısı nasıl yapılır?)

Şıllık tatlısı şerbetli tatlılar arasında en beğenilenlerden biridir. Şanlıurfa yöresine ait olan şıllık tatlısı yapımı biraz uğraştırıcı olsa da tadı tüm bunlara değer cinsten. İşte şıllık tatlısı tarifi

Şıllık tatlısı tarifi (Şıllık tatlısı nasıl yapılır?)

Şanlıurfa yöresine ait olan ve oldukça beğenilen şıllık tatlısı, krep hamurundan yapılan ve şerbetlenerek yenen en güzel lezzetlerden biridir. Yöresel lezzetlere dayanamayanlar için aranan kan olarak nitelendirebileceğimiz şıllık tatlısı hem misafirleriniz için hem de ev halkınız için ideal tatlı olabilir.


Şanlıurfa’nın yöresel lezzetleri nelerdir?

Hazır Şanlıurfa’nın şıllık tatlısından bahsetmişken diğer yöresel tatlarına da değinelim.


Bürüşük çorbası tarifi içi tıklayın…


Kaburga suyu çorbası tarifi içi tıklayın…


Tas kebabı tarifi için tıklayın…


Şanlıurfanın diğer lezzetleri ve tarifleri için tıklayın…

Şıllık tatlısı malzemeleri (4 kişilik)

*1.5 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*150 gram ceviz
*Çeyrek çay kaşığı tuz
* Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için;
*4-5 kaşık sade tereyağı
*Yarım su bardağı su
*Çeyrek su bardağı şeker


Şıllık tatlısı tarifi (Şıllık tatlısı nasıl yapılır)
Şıllık tatlısı yapılışı
Öncelikle derin bir kabın içinde un, süt ve kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştın ve hamur haline getirin. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin.

Bu hamur daha önce de söylediğimiz gibi krep hamuru kıvamına gelecektir. Bilmeyenler için krep hamuru hafif akışkan bir haldedir.

Bu hamuru 8 ile 10 saat arası oda sıcaklığında dinlendirin.
Hamurun dinlenme işlemi bittikten sonra yanmaz krep tavasının içine sade yağ koyup kızdırın ve tavaya bir parça hamur dökün. Burada dikkat etmeniz gereken şey hızlıca hamuru tavanın içine yayıp inceltmeniz. Hamurun arkasını ve önünü pişirip alın.

Tüm hamur bittikten sonra kreplerin soğumaması için bir tabağa alıp üzerini örtün.
Bu esnada tatlının şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şeker ve suyu karıştırıp bir tencerede kaynatın. Tereyağını da başka bir tavada eritin ve bir kabın içinde karıştırın. Ardından cevizleri mutfak robotunda ezin.

Krep hamurunun içine cevizini koyup sıkıca sarın. Servis tabağının üzerine aldığınız kreplerin üzerine şerbeti dökün. Ilık olarak servis edin.

Afiyet olsun.



Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber