Geri Dön

Somon Fileto Tarifi

Nohut püresi eşliğinde somon fileto bu yılbaşı akşamı için lezzetli ve pratik bir seçenek olacak...

Somon Fileto Tarifi

Malzemeler:

Somon fileto

Zeytinyağı, tuz, karabiber, defne yaprağı

Nohut püresi için:

1 su bardağı nohut

1 kahve fincanı margarin

Yarım çorba kaşığı un

Yarım et suyu tableti

Karabiber, tuz

Yapılışı:

Tencerenin veya geniş bir tavanın içine zeytinyağı defneyaprağı karabiber ve tuzu ilave edin ardından somon filetoyu yerleştirin ve üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip pişirin. Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Suyunu süzüp çatalla iyice ezin. Tencerede margarini eritip unu ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurup süt, ezilmiş nohut, tuz ve karabiberi ekleyin. Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin karıştırarak püre haline getirin. Nohut püresi ve marine edilmiş taze fasulye ile servis yapabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil ÇetinkayaSempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber