Geri Dön

Somon fileto tarifi

Nohut püresi eşliğinde somon fileto bu yılbaşı akşamı için lezzetli ve pratik bir seçenek olacak...

Somon fileto tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Somon fileto
Zeytinyağı, tuz, karabiber, defne yaprağı

Nohut püresi için:
1 su bardağı nohut
1 kahve fincanı margarin
Yarım çorba kaşığı un
Yarım et suyu tableti
Karabiber, tuz

Somon Fileto Nasıl Yapılır?

Tencerenin veya geniş bir tavanın içine zeytinyağı defneyaprağı karabiber ve tuzu ilave edin ardından somon filetoyu yerleştirin ve üzerini geçmeyecek kadar su ilave edip pişirin.

Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın.

Suyunu süzüp çatalla iyice ezin.

Tencerede margarini eritip unu ilave edin.

Pembeleşinceye kadar kavurup süt, ezilmiş nohut, tuz ve karabiberi ekleyin.

Katılaşmaya başlayınca et suyu tabletini ekleyin karıştırarak püre haline getirin.

Nohut püresi ve marine edilmiş taze fasulye ile servis yapabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber