Geri Dön

Sosyete Mantısı Tarifi

Fırında mantı hiç denediniz mi? Sosyete mantısı tarifi ile daha önce deneyimlemediğiniz bir tadı tatmış olacaksınız. Pratik bir lezzet olan sosyete mantısı tarifi sofralarınızın yeni favorisi olacak. İşte enfes sosuyla iştahınızı kabartacak sosyete mantısı tarifi…

Sosyete Mantısı Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yaprak yufka
300 gram kıyma
2 adet soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Yarım çay bardağı su

Sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Sarımsaklı yoğurt

Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır?

Sosyete mantısı tarifi, mantı denildiğinde aklına sadece haşlama mantı gelenler için yeni bir tat olacak. Fırında yapılan sosyete mantısı tarifi sarımsaklı yoğurdu ve özel sosu ile damaklarınızda unutulmaz bir tada dönüşecek. Basit tarifi ve uygun fiyatlı malzemeleri ile deneyebileceğiniz sosyete mantısı tarifine hemen göz atabilirsiniz. İşte sosyete mantısı tarifi…

1. adım: Öncelikle yufkaların hepsini dörder parçaya bölün.

2. adım: Bir bardak suyun içine bir miktar sıvı yağı ekleyin, yufkaların her katına sürün.

3. adım: İçini hazırlamak için soğanları doğrayın, baharatlar ve kıyma ile birlikte yoğurun.

4. adım: Yufkanın içine içinden bir miktar koyun, gül böreği şeklini verin ve en üst kısmına fırça yardımı ile sıvı yağ sürün.

5. adım: Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında mantıları pişirin.

Son adım: Üzeri için; biber salçasını yağda kavurun. Mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sonrasında sos ve pul biber ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar