Geri Dön

Susamlı karides tarifi

Susam, bal, sarımsak ve soya sosu karidese muhteşem bir lezzet katıyor.

Susamlı karides tarifi
  • Yağda
  • 2 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

100 gram karides
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tarçın
1/4 tatlı kaşığı sarımsak sosu
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı soya sosu

Susamlı Karides Nasıl Yapılır?

Bal, tarçın, sarımsak ve soya sosunu karıştırın.

Karidesleri bu karışıma bularken bir taraftan da susamları tavada kavurun.

Ardından kızgın bir tavada karidesleri de kavurduktan sonra üzerine susamları serpip servis yapabilirsiniz.

Bir kişilik olan bu tarifi kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber