Geri Dön

Sütlü çorba tarifi

Genellikle İç Anadolu’da tüketilen besin değeri yüksek enfes bir çorba tarifi...

Sütlü çorba tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı su
700 gram süt
Sıvıyağ
İsteğe bağlı kırmızı pul biber
Tuz

Sütlü Çorba Nasıl Yapılır?

Tencereye şehriyeyi alıp pembeleşinceye kadar yağda kavurun.

Bir su bardağı su ile yeteri kadar tuz ekleyerek kısık ateşte pişirin.

Paket süt kullanabilirsiniz ama biraz kaynatmanız gerekir.

Paket süt kullanmayacaksanız kaynamaya yakın şehriyeye ekleyin ve yeteri kadar pişirin.

Eğer isterseniz kırmızı pul biber ile servis edebilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber