Geri Dön

Tutmaç çorbası tarifi

Tutmaç çorbası nasıl yapılır? Erzurum, Bingöl ve Kastamonu'da sıklıkla yapılan Tutmaç çorbası malzemeleri nelerdir? İşte Tutmaç çorbası tarifi ve malzemeleri...

Tutmaç çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı erişte
Yarım su bardağı yarı haşlanmış yeşil mercimek
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 litre su

Terbiyesi için Malzemeler;
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı süzme yoğurt

Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorba tenceresinde suyu kaynatın, kaynayan suyun içerisine nohut, mercimek ve erişte ekleyip, erişteler pişene kadar kaynatın.

Ayrı bir kâsede terbiye için olan malzemeleri çırpın.

Kaynattığınız çorbanın suyundan 1 kepçe alarak azar azar terbiyeye döküp karıştırın.

Bu işlemi terbiyeyi ısıtıncaya kadar devam edin.

Terbiyeyi çorbanın içine ilave edip 5 dakika daha kaynatın.

Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Kuru nane, tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve çorbaya ilave edip 1 taşım kaynatıp sıcak servis edin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber