Geri Dön

Tuzlu kek tarifi

Peynir ve dereotuyla yapılan tuzlu kek bu kek bildiğiniz keklere benzemiyor.

Tuzlu kek tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 yumurta
1 bardak sıvıyağ
1 bardak yoğurt
3 bardak un
1 kase beyaz peynir
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Bir demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Bir çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir kaşık margarin
2 kaşık susam

Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?

Sıvıyağ, yoğurt ve yumurtaları çırptıktan sonra un, tuz, karabiber, nane ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.

İnce ince kıydığınız dereotu ve doğranmış peyniri de ekleyip peynirleri çok ezmeden karıştırmaya devam edin.

Margarinle yağladığınız kek kalıbına susam serpin.

Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin.

Dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber