Geri Dön

Yüksük çorbası tarifi

Adana yöresinin en sevilen yemeklerinden yüksük çorbasını yapmak sandığınız kadar zor değil. İşte meşhur yüksük çorbası yapılışı...

Yüksük çorbası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

Hamuru için:
500 gram un
1 yumurta
Tuz
Su

İçi için:
200 gram kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber, pul biber
Maydanoz

Sosu için:
3 kaşık sıvıyağ
1 kaşık salça
1 kaşık limon
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Nane

Yüksük Çorbası Nasıl Yapılır?

Hamur malzemeleriyle sert bir hamur yoğurup dinlenmesi için kenara ayırın.

Üzerine nemli bez örtün. Hamur dinlenirken içini hazırlayın.

Soğanı ve maydanozları ince ince kıyın.

Baharatlar ve kıymayla yoğurun.

Hamurdan bezeler yapıp ince bir şekilde açın.

Mantı hamuru keser gibi kestikten sonra içlerine kıymalı harçtan koyup kapatın.

Yapışmamaları için üzerlerine az un serpin.

Sonra sosunu hazırlamak için sıvıyağı ısıtın.

Salça ve nane ekleyin.

Kaynar su ilave ettikten sonra hamurları içine atın.

Nohutları ekleyip limonunu da sıkıp pişmeye bırakın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber