Zencefilli havuç çorbası tarifi
Zencefil ve havucun bir araya gelmesiyle oluşacak vitamin deposunu düşünebiliyor musunuz? Kış aylarında sağlığımızı koruyacak enfes bir çorba tarifi.

Malzemeler
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 3 adet havuç
• 1 adet soğan
• 1 adet zencefil
• 6 su bardağı tavuk suyu
• 1 demet kişniş
• ¼ fincan kabak çekirdeği
• Karabiber
• Tuz
Zencefilli Havuç Çorbası Nasıl Yapılır?
• Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Havuç ve soğanları doğrayın, tuz ve karabiberle soğanlar rengi değişene kadar soteleyin. Üzerine zencefili ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
• Et suyunu ilave edip, orta ateşte kaynamaya yaklaşık 20 dakika kadar kaynamaya bırakın.
• Kaynayan çorbayı blender yardımıyla püre haline getirin, üzerini kabak çekirdeği ile süsleyin.