Kültür Sanat ''Rusya'da yaşanan anlar''

''Rusya'da yaşanan anlar''

25.06.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rus Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Rusya’da Yaşanan Anlar" fotoğraf sergisi Antalya’da açıldı.

Rusyada yaşanan anlar

Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki serginin açılışına Rusya Federasyonu Antalya Konsolos Yardımcısı Sergey Koritskiy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Organizasyon ve Sergiler Şube Müdürü Ahmet Kaldırım, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Fotoğraf Sanatçısı Alexander Sabitov ve davetliler katıldı.
        
Konsolos Yardımcısı Sergey Koritskiy, açılışta yaptığı konuşmada, Rus Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ikinci organizasyonu düzenlediklerini belirtti. Koritskiy, şunları söyledi:
        
"23 Nisan’daki kutlamalara Rusya’dan çocuk topluluğu katıldı. Şimdi fotoğraf sergimizi açıyoruz. 30 Haziran’da Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ne yine ülkemizden katılım olacak. Rus sinemacılar, Ekim ayında yapılacak Altın Portakal Film Festivali’ne katılacaklar."
 
Organizasyon ve Sergiler Şube Müdürü Ahmet Kaldırım ise Antalya’da sonuncusunu gerçekleştirdikleri "Rusya’da Yaşanan Anlar" fotoğraf sergisini daha önce Ankara, İzmir, Balıkesir ve İstanbul’da sanatseverlerle buluşturduklarını ifade etti.
        
Sergide, Rusya’dan toplam 40 fotoğrafın yer aldığını belirten Kaldırım, şöyle konuştu:
        
"Rusya’nın en önemli fotoğraf sanatçılarından olan Lev Melikhov, Ivan Judinkov ve Alexander Sabitov’un fotoğraflarını sergiliyoruz. Diğer illerde yaptığımız gösterimlerde halkımız fotoğraflara büyük ilgi gösterdi. Burada da ilgi olacağını tahmin ediyoruz. Bakanlık olarak Rus kültür yılında etkinliklerimiz devam edecek."
        
Sergi, 10 Temmuz’a kadar açık kalacak.

Yazarlar