Siyaset ‘Açık bir darbe süreci yaşanıyor’

‘Açık bir darbe süreci yaşanıyor’

30.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan süreci “açık bir darbe” olarak niteledi.

‘Açık bir darbe  süreci yaşanıyor’

Böke, MYK’nın ardından düzenlediği basın tablosunda şunları kaydetti: “Yıllarca AKP, devleti ele geçirebilmek için bir cemaatle bilerek ortaklık yaptı. Bu askeri darbenin millet iradesine saldırmasına imkan verecek zemini, AKP inşa etti. Şimdi de askeri darbeyle başarılamayanı, bir sivil darbeyle diktatörlüğü bu ülkeye yerleştirmeye çalışarak yapıyorlar. Asla demokrasinin, anayasal sistemin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz. Darbenin bir panzehri var, daha çok demokrasi... O gün askeri darbeye karşı nasıl bir direnç göstermişsek, bugün de sivil diktaya karşı aynı direnci göstereceğiz. Darbeyle elde edilemeyen güç, AKP tarafından KHK’larla OHAL’i sınırsız uzatma söylemleriyle sürekli diktatörlüğe dönüştürülüyor. Saray rejiminin inşasına boyun eğmeyeceğiz.”

‘Fabrika ayarları’

Böke Erdoğan’ın Lozan’a yönelik sözlerine ilişkin olarak da “Öyle gözüküyor ki Erdoğan’ın Erdoğan’ı ikna etmesi gerekiyor. Şaşırmıyoruz, Erdoğan fabrika ayarlarına dönmüş gibi gözüküyor” dedi.