Gündem ‘Arslan’ımı aslanlar gibi getirdim’

‘Arslan’ımı aslanlar gibi getirdim’

29.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’nın Malazgirt’te kurduğu hain pusuda otomobilinde eşi ve kızının yanında şehit edilen Binbaşı Kulaksız dün Muş’ta düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Amasya’da toprağa verildi. Binbaşı’nın saldırıda yaralanan eşi, hayat arkadaşını son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı

‘Arslan’ımı aslanlar gibi getirdim’

PKK’lı teröristlerce önceki akşam eşi ve kızının da bulunduğu özel otomobilinde çapraz ateşe tutularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, dün Muş’ta düzenlenen askeri törenin ardından memleketi Amasya’da toprağa verildi.

Haberin Devamı

Eşi Sibel ve 15 yaşındaki kızı ile birlikte önceki akşam 19.20 sıralarında arkadaş ziyaretinden dönen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın özel otomobili ilçenin Mezarlık Caddesi’ne geldiğinde, pusuda bekleyen PKK’lı teröristler siyah renkli bir otomobille yaklaşarak ateş açtı. Ağır yaralanan Binbaşı Kulaksız ile eşi Sibel, Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Helikopterle doktor

Kulaksız çifti ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Binbaşı Kulaksız için Muş’tan iki Skorsky helikopterle Malazgirt’e doktor gönderildi. Vali Vedat Büyükersoy da Malazgirt’e gitti. Ameliyatta bir kaç kez kalbi duran Kulaksız yapılan tüm müdahelelere karşın 22.30’da şehit oldu. Sınavla astsubaylıktan subaylığa geçen Binbaşı Kulaksız’ın cenazesi dün Muş’a getirildi. İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene saldırıda yaralanan, kolu askıya alınan eşi ile kızı İrem de törene katıldı. Törende eşinin asker şapkasını takan Sibel Kulaksız, Türk Bayrağı’na sarılı tabutunun başında “O benim Arslan’ım, bütün milletin Arslan’ı, bütün vatanın Arslan’ı” diyerek asker selamı verdi. Saldırıdan yara almadan kurtulan şehidin 15 yaşındaki kızı İrem de annesinin giydirdiği asker şapkasını çıkarmayarak babasına veda etti.

Haberin Devamı

‘Acımız içimizde’

Muş’un yanı sıra Bingöl, Bitlis, Van illerinin vali, il jandarma komutanları, emniyet müdürleriyle silah arkadaşları ve Mehmetçiklerin hazır bulunduğu törende konuşan l Jandarma Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik şunları söyledi:

“Bizler inanıyoruz. Hepimiz bir gün toprak olacağız. Allah hepimize şerefli ölümler nasip etsin, şahadet şerbeti içirsin. Dün akşamdan bu yana bu saate kadar acımızı, hüznümüzü, göz yaşlarımızı hep içimize akıtıyoruz. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Vatan hainleri sizlere de sesleniyorum: Asla sevinmeyin, şunu bilin ki bu devlet er ya da geç kendine ihanet edenin hesabını görür. Ruhun bizimle beraber, bedenin rahat uyusun. Çünkü biz artık uyumayacağız.”

Haberin Devamı

İnsan sevgisiyle görev

Muş Valisi Vedat Büyükersoy da “Kendisini kalleşçe şehit eden eşkıyaya karşı Malazgirt halkını, onun iş yerlerini, çocuğunun okulunu ve istikbalini yakmasın, yıkmasın, Kürt kardeşinin kızını- oğlunu eşkıya bir hiç uğruna ’dağa kaçırmasın’ diye gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Peki ya onu şehit edenler ne yaptıklarını biliyorlar mı? Ne uğruna şeytanca cinayetler işliyorlar?” dedi.

Şehit Kulaksız’ın cenazesi hava yolu ile Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyüne götürüldü.

Babaya zor söylediler

Şehit Kulaksız’ın Amasya’nın Merzifon ilçesindeki baba evinde gözyaşları sel oldu. Yaşlı oldukları için oğullarının şehit haberi anne Nevriye (83) ve baba Ömer Kulaksız’a (85) dün verildi. Maden şehidi amcasının adını taşıyan Dursun Burak Kulaksız (22) da dedesinin yanında taziyeleri kabul etti. Baba evinde helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Burada, Sibel Kulaksız eşinin tabutuna sarılarak “Dimdik ayaktayız. Arslan’ımı köye arslanlar gibi getirdim” diyerek gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Halkın komutanı
Malazgirt’e iki yıl önce atanan Kulaksız, halkın sorunlarıyla yakından ilgileniyordu. Her cuma bir köyü ziyaret edip köylülerle birlikte cuma namazı kılan ve “halkın komutanı” olarak bilinen Kulaksız, genç çiftlerin mutlu günlerine de katılmayı ihmal etmiyordu. Yardıma muhtaç ailelere yardımda bulunan Kulaksız, bu sene görev süresinin dolmasına rağmen tayin istemedi. Kulaksız’ın, barış ve huzurun devamı için bir sene daha ilçede kalmaya karar verdiği öğrenildi.
Çok zor şartlarda okudu
Şehidin ilkokul arkadaşı Salih Ak, Kulaksız’ın köylerindeki 3’üncü şehit olduğunu söyledi. Ak, “Bizden sonra liseyi Merzifon’da okudu, sonra askeriyeye geçti. Gayet sakin ve dürüst bir kişiydi. Garibanlıktan yetişti, her zaman sağlam kişiliği vardı. Çok zor şartlarda okuyup bu mertebeye geldi” dedi. Komşusu Alaattin Sayan da Kulaksız’ın zor şartlar altında yetiştiğini dile getirerek, “Bütün köy halkı çok seviyordu. Geçen yıl geldiğinde görüşmüştük” diye konuştu. Ağabey Hikmet Kulaksız da kardeşinin doğu görevini yaparken daha mutlu hissettiğini, vazifesini dimdik yerine getirdiğini söyledi. Kulaksız, “Askerleri için onlar benim çocuklarım’ derdi. Kardeşim tam bir vatan sevdalısıydı. çapulculara boyun eğmeyeceğiz, hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Kardeşimi şehit eden çapulcular hiçbir zaman muvaffak olmayacaklar. Bu vatanı böldürmeyeceğiz” diye konuştu.
10 gözaltı
Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkarıldığı Malazgirt’te kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, bazı adreslere düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramada örgütsel doküman ele geçirildi. Binbaşıya siyah renkli bir otomobilden ateş açıldığını ve olayı gördüğünü belirten bir tanığın ifadesi üzerine ilçeyi didik didik arayan polis, Binbaşı’nın şehit edildiği yere 200 metre uzaklıkta siyah renkli Balıkesir plakalı bir otomobilde bulunan dört kişiyi de gözaltına aldı.
Devletin zirvesinden taziye
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, şehit Kulaksız’ın eşi Sibel Funda Kulaksız’ı telefonla arayarak, başsağlığı dileklerini iletti. Saldırıyı Çankaya Köşkü’nde çalışmaları sırasında öğrenen ve konuyla ilgili yetkililerden bilgi alan Davutoğlu’nun önceki gün akşam Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile süreci değerlendirdiği ve silah arkadaşları adına taziyelerini ilettiği kaydedildi.
Kılıçdaroğlu’ndan telefon
Binbaşı Kulaksız’ın eşi Sibel Funda Kulaksız ile telefonda görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da acılarını ve üzüntülerini paylaşarak şehide, Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.