Siyaset ‘Avrupa’nın özünde ırkçılık, vahşet var’

‘Avrupa’nın özünde ırkçılık, vahşet var’

17.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Hollanda’nın Türkiye’deki yatırımlarıyla ilgili anlaşmalara Türkiye’nin harfiyen uyacağını belirterek, “Ekonomik alanda eğer bir hırsla hareket edip karar alırsanız, bu sonuç itibarıyla bizi vurur” diye konuştu.

‘Avrupa’nın özünde ırkçılık, vahşet var’

Anadolu Ajansı Editör Masası’na açıklamalarda bulunan Canikli Avrupa’da yeni ve daha modern araçlar kullanılarak sömürü mekanizmasının devam ettirilmesinin amaçlandığını belirterek, “Avrupa’nın özünde ırkçılık, kafatasçılık, sömürü, kan, vahşet vardır” diye konuştu.
Yeni KHK hazırlığı
OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu’nun 16 Nisan’dan önce faaliyete başlamasını ve müracaatları almasını beklediklerini ifade etti. Canikli, OHAL süresi içinde KHK’ların çıkarılmaya devam edileceğini belirterek, “İçeriğiyle ilgili bir açıklama yapamayız, ilgili onay süreçleri devam ediyor, şu anda da çalışmasını yaptığımız bir KHK taslak çalışması var” diye konuştu.
Canikli, “OHAL uzatılır mı onu hep birlikte göreceğiz. Şu an itibarıyla uzatılması ya da uzatılmaması noktasında verilmiş net bir karar yok” dedi.