Siyaset ‘Başka arayışların yürüyüşü’

‘Başka arayışların yürüyüşü’

29.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bozdağ, CHP’nin FETÖ ve HDP ile sürekli aynı safta yer aldığını, yapılan yürüyüşün de adalet arayışı için değil başka arayışların yürüyüşü olduğunu savundu. Bozdağ, “Bu, Türkiye’nin hayrına yararına bir iş değildir” dedi

‘Başka arayışların  yürüyüşü’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nü “başka arayışların yürüyüşü” olarak niteledi. Bozdağ, seçim bölgesi Yozgat’ta Valilik İl Özel İdaresi tarafından ilçelere alınan çöp araçlarının dağıtım törenindeki konuşmasında CHP’nin ‘Adalet Yürüyüşü’nü hedef aldı. CHP’nin FETÖ ve HDP ile sürekli aynı safta yer aldığını iddia eden Bozdağ, HDP’nin de Kandıra’dan sonra yürüyüşe destek kararı vermesini buna delil gösterdi.
‘Kendinize sorun’
Bozdağ, “Bakıyorsunuz Gezi hadisesinde terör örgütlerinin cirit attığı olayların içerisinde onların yanı başında CHP’yi görüyorsunuz. Şimdi PKK terör örgütü bu yürüyüşü öven açıklamalar yaptı ve HDP’liler de ‘Kandıra’dan itibaren biz de bu yürüyüşe katılacağız’ dedi. FETÖ’cüler hakeza aynı şekilde. Ben şimdi Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum: Siz milletle ne zaman ittifak yapacaksınız? Hep bu milletin aleyhine çalışanlarla birlikte görüntü vermekten rahatsız olmuyor musunuz?” dedi.
‘Rahatsız değiliz’
İstanbul’a yaklaştıkça “Aman provokasyon olacak, filan olacak” diye açıklamalar yapıldığını söyleyen Bozdağ şöyle devam etti: “Kimsenin provoke ettiği yok, edeceği de yok. Siz yürüyorsunuz, sizin yürüyüşünüzün güvenliğini hükümet alıyor. Polislerimiz, jandarmalarımız yol boyunca sizin rahat yürümeniz için her türlü tedbiri alıyor. Eğer yürümeden rahatsız olunsaydı, bugün oraya kadar yürüme imkanınız olmazdı. Ama ne yapılıyor; herhangi bir provokasyon olmayınca ‘orada şu olacak, burada şu olacak’ diye milleti tahrik eden, ortada bir takım hadiseler olsun diye uğraşan bir yapıyı görüyoruz. Adalet arayışı yürüyüşü değil, başka arayışların yürüyüşüdür bu. Türkiye’nin hayrına yararına olan bir iş değildir. Başka arayışların üzerine yapılan bir iştir. Aziz millet buradaki bütün hesabı görüyor.”
Bozdağ, şunları kaydetti: “Her gün vatandaşlarımızı tahrik etmek için yeni iftiralar, yalanlar yol boyunca devreye sokulacak gibi gözüküyor. Her gün ayrı bir iftira ayrı bir yalan. Ben Adalet Bakanı olarak yalanlamaktan bıktım ama bunlar yalan söylemekten bıkmadılar. Yarın hangisini söyleyecekler onu da bilemiyoruz ama hep beraber takip edeceğiz hep beraber göreceğiz.”

Bozdağ’dan ATV turu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı’nda incelemelerde bulundu. Bozdağ, burada ATV aracına binerek kısa bir gezinti yaptı. 2019’da kente hızlı treninin de geleceğini belirten Bozdağ, “Ben şimdiden yüksek hızlı trenin Yozgat’a hayırlı olmasını temenni ediyorum. Havaalanımızla ilgili yatırım programı da bildiğiniz gibi Sayın Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yatırıma alındı ve 2017’de de onunla ilgili çalışmalar hızlandı. Önümüzdeki günlerde Yozgat’ın havaalanıyla ilgili sürecin de hızlandığını Yozgatlı hemşerilerimiz görecektir. Hızlı tren pek çok alanda Yozgat’ın gelişmesini hızlandıracak” dedi.