Gündem ‘Behzat Amir’i karakola aldılar

‘Behzat Amir’i karakola aldılar

13.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Televizyonun ünlü polis karakteri Behzat Ç.’yi canlandıran Beşikçioğlu’nun aralarında bulunduğu 10 tiyatro oyuncusu uyuşturucu kullandıkları iddiasıyla gözaltına alındı. İki kişi dışında şüpheliler mahkemeden serbest kaldı

‘Behzat Amir’i karakola aldılar

‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ dizisinde Başkomiser Behzat Ç.’yi canlandıran oyuncu Erdal Beşikçioğlu hakkında esrar kullandığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Beşikçioğlu, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Edinilen bilgiye göre Devlet Tiyatroları’nda görevli bir ihbarcı, polisi arayarak aralarında Erdal Beşikçioğlu’nun da bulunduğu bazı sanatçıların uyuşturucu kullandığı ihbarında bulundu.

Fiziki takibe alındı
Ankara Narkotik Şube Müdürlüğü, ihbar üzerine Beşikçioğlu ve ihbarda adı geçen diğer isimleri teknik ve fiziki takibe aldı. Takibin ardından harekete geçen narkotik polisi, dün sabah Beşikçioğlu’yla birlikte 10 kişiyi gözaltına aldı.
Uyuşturucu madde kullanmak ve ticaretini yapmakla suçlanan şüpheliler Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Bürosu’nda görevli savcı Abdulvahap Yaren tarafından sorgulandıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme serbest bıraktı
Ankara Nöbetçi 23. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkarılan şüphelilerden Erdal Beşikçioğlu, Kaçak dizisi oyuncularından Kağan Urgancıoğlu, Fatih Katırcı, Selim Ünlü, Tatar Ramazan dizisinde Abdurahman Çavuş rolünü oynayan Umut Karadağ ile set ekibinden Salih Tolga Tosun ve Görkem Ürkeş ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Ferhat Aktaş ve Eray Başçoban ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Beşikçioğlu’nun, ifadesinde esrar kullandığını, ancak ticaretini yapmadığını söylediği öğrenildi. Operasyon kapsamında oyuncu Ayhan Berk Hakman da İstanbul’da gözaltına alındı. Esrar kullanmakla suçlanan Hakman’ın da ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.

Twitter’dan yalanladı
Ankara merkezli operasyon, medyaya ilk önce Beşikçioğlu’nun hâlâ gözaltında olduğu şeklinde yansıdı. Beşikoğlu ve sanatçı arkadaşları, twitter hesaplarından gözaltı iddiasını yalanlayan mesaj ve fotoğraflar paylaştı.
Savcılık, Dava açarsa sanatçılar yargılanacak. Eğer mahkeme uyuşturucu kullandığı tespit edilen sanatçılara ceza verirse, cezanın süresi gereği sanatçılar cezaevine gönderilmeyecek. Ancak, uyuşturucu kullandığı tespit edilen sanatçıların zorunlu olarak tedavi olmaları gerekecek.

Haberin Devamı


‘Bağımlısı değilim’

t24’ün haberine göre, polisin evinde bulamaması üzerine telefonla aranan Erdal Beşikoğlu’nun 10 Haziran gecesi saat 12.00’da emniyette alınan ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “Esrar maddesini 2-3 yıldır kullanırım. Hiçbir zaman para vererek uyuşturucu madde satın almadım. Son olarak yaklaşık 1-2 ay önce isimlerini şu an hatırlamadığım bir arkadaş ortamında ikram edildiği için kullandım. Bağımlısı değilim.”

Yazarlar