Gündem ‘BIr arada olmalıyız’

‘BIr arada olmalıyız’

29.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yabancı ülke liderleri patlamaya sert tepki gösterdi.  ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, “İstanbul Havalimanı’ndaki korkak terörist saldırısının kurbanları için dua ediyoruz. Teröre karşı NATO müttefiki Türkiye ile mücadelemiz devam edecek” dedi.

‘BIr arada olmalıyız’

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Türkiye’de ard arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor” dedi.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, “Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla beraber” ifadesini kullandı.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi’nin bitiminde düzenlendiği basın toplantısının başlangıcında terör saldırısına değindi. Tusk, “Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız.” diye konuştu.

‘Alçakça saldırı’

AB Komisyonu’nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Twitter’dan “İstanbul Havalimanı’ndaki alçakça terör saldırısını kınıyorum. Türk halkı ve hükümetin yanındayız. Teröre karşı bir aradayız.” mesajını paylaştı.

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders de, mesajında hiçbir şeyin şiddeti meşru gösteremeyeceğini belirtti.

‘Kalplerimiz, hayatını kaybedenlerle birlikte’

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen saldırı, dünyadaki haber ajansları ve kanalları tarafından flaş haber olarak takipçilerine duyuruldu. Ajanslar saldırının IŞİD tarafından düzenlenmiş olabileceği üzerinde durdu. ABD merkezli haber sitesi Huffington Post ise Twitter hesabından “Kalplerimiz, İstanbul’da hayatını kaybedelerle” yazısıyla kırmızı bir karanfil üzerine çizilmiş bir Ay-Yıldız resmi paylaştı.
CNN (ABD): Büyük bir patlama İstanbul’u salladı.
BBC (İngiltere): İstanbul’da ölümcül saldırı.
Le Figaro (Fransa): Saldırının Fransa’nın en büyük havalimanı olan Roissy-Charles-de-Gaulle ölçeğindeki Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştiğini aktaran gazete, havalimanının ‘dünyanın en çok güvenlik bulunan’ terminali olduğunu aktardı.