Dünya Biden CNN'e konuştu: İsrail Refah'a girerse bomba yollamayacağım

Biden CNN'e konuştu: İsrail Refah'a girerse bomba yollamayacağım

09.05.2024 - 01:38 | Son Güncellenme:

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy ABD Başkanı Biden'in verdiği özel röportajdaki açıklamalarını paylaştı. Biden bu röportajda 'İsrail Refah'a girerse bomba yollamayacağım.' ifadelerini kullandı.

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy  son dakika gelişmesini şu sözlerle aktardı: ABD Başkanı Biden CNN Internatıonal'a verdiği özel röportajda "Bizim gönderdiğimiz bombalar sonucunda siviller öldürüldü. Eğer Refah'a girerlerse, bombaları tedarik etmeyeceğim." dedi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Biden bu özel röportaj ile 7 aydır şehir merkezlerinde yapılan bombalı saldırılardaki ölümlerde ABD'nin de payı olduğu itiraf etmiş oldu.

Sinyali verilmişti

ABD’nin İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller açıklamalarda bulundu. Miller, ABD hükümetinin bir sevkiyatı durdurmasının ardından İsrail'e gönderilecek diğer silah sevkiyatlarını da gözden geçirdiğini söyledi. Miller, "Saldırılarda bugüne kadar çok fazla Filistinlinin öldüğünü görüyorsunuz. Bir süredir bu sonuçların kabul edilemez olduğu konusunda nettik. Bir sevkiyatı durdurduk. Diğer potansiyel silah sistemlerini gözden geçiriyoruz. Burada daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim" dedi.

Haberin Devamı

“İsrail’e yüksek yük kapasiteli mühimmat sevkiyatını durdurduk”

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin yaptığı açıklamada, "En başından bu yana İsrail'in savaş alanındaki sivilleri hesaba katmadan ve korumadan Refah'a büyük bir saldırı başlatmaması gerektiği konusunda çok nettik. Ve yine durumu değerlendirirken, yüksek faydalı yük mühimmatlarının sevkiyatını durdurduk. Bu sevkiyatla ilgili olarak nasıl ilerleyeceğimize dair nihai bir karar vermedik” demişti.