Cadde 'Bir gecede ünlü olmak mümkün'

'Bir gecede ünlü olmak mümkün'

17.12.2016 - 10:39 | Son Güncellenme:

Manga grubunun solisti Ferman Akgül, Ankara Marka Festivali’nin ikinci gününde ‘15 dakikalık ünün hayat boyu sürmesini nasıl sağlayabiliriz?’ başlıklı bir konuşma yaptı.

Bir gecede ünlü olmak mümkün

Ferman Akgül, eşi Bettina Kuperman ile birlikte sektöre başarılı sanatçılar kazandırmak tutkusuyla kurdukları '06 Records’ın misyonunu anlattı.

Haberin Devamı

"2001 yılında 15 dakikada ünlü olan bir gruptuk" sözleriyle konuşmaya başlayan Akgül, "Ankaralı bir grup olarak bir anda tanındık. O ün bize büyük bir güç kazandırdı, iki sene boyunca kariyer planlaması yaptık. 2004 yılında albüm yaptığımızda büyük şirketler, prodüktörler vardı arkamızda, bizim de yeteneğimiz vardı. Şimdi ise eskisi gibi büyük şirketler, prodüktörler yok, ama internet var! İnternet sayesinde bir anda, bir gecede ünlü olmak mümkün" şeklinde konuştu.

"VİZYON VE YETENEK ŞART"

"İlk albümümüzü yaparken bütün kıyafetlerimiz, her şeyimiz olduğu gibiydi, bize hastı" diyen Akgül, "Sonra 4.5 sene kaybolduk. Herkes ‘Tek bir albüm yaptılar kayboldular’ dedi, ama ikinci albümü hemen yapsak yok olacaktık. Sonraki albümde logomuzu, kıyafetlerimizi değiştirdik. Marka yaratmada kıyafet bile çok önemli. Bir sanatçının marka olması için vizyon ve yetenek şart" ifadelerini kullandı..

Haberin Devamı

"TAKLİT EDİLİYORSANIZ BAŞARILISINIZ DEMEKTİR"

Ankara Marka Festivali sahnesinin bir diğer konuğu Be Light Kitchen Kurucusu ve Sağlıklı Yaşam Koçu Şeyda Coşkun’du. Özge Uzun’la keyifli bir sohbet gerçekleştiren Coşkun, kendi markasını yaratmanın 10 sene sürdüğünü dile getirdi.

Marka olmanın ilk kuralınının durmaksızın çalışmak olduğunu dile getiren Coşkun, "Kendi markamı yaratmam 10 yıl sürdü. Bu işin birinci kuralı her zaman çalışmak. Rakiplerin uyurken çalışmak. Yatağından kendini kaldıramıyorsan marka olamazsın. Ben bir marka oldum diye işimin başında durmamak gibi bir lüksüm yok. Her an çalışıyorum, işimin başındayım. Taklit ediliyorsanız başarılısınız demektir" şeklinde konuştu.

"İNANCINIZI YİTİRMEYİN, YAPABİLİRSİNİZ"

Ankara Marka Festivali’nin ikinci gününün en çok takip edilen oturumlarından biri de Murat Dalkılıç’ın ‘Enerjik Notalar’ isimli sunumuydu. Keyifli bir dille anlattığı hayat hikayesini şarkılarıyla süsleyen sanatçı, kendisini izleyen gençlere ısrarla pes etmemelerini öğütledi.

Kendisini dinleyen gençlerden hayaller kurup inanmalarını isteyen Dalkılıç, "İnancınızı yitirmeyin. Kuşadası gibi küçük bir yerden, buraya kadar geldim. Siz de yapabilirsiniz" dedi.