Gündem ‘Bizi de infaz edeceklerdi’

‘Bizi de infaz edeceklerdi’

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ergenekon Davası’na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin üç yıl boyunca başkanlığını yapan ve dava sürerken mahkeme başkanlığından alınan emekli Hakim Köksal Şengün, darbe girişimini Milliyet’e değerlendirdi.

‘Bizi de infaz edeceklerdi’

Şengün, “Çok büyük bir badire atlattık. Adamların gücü ortaya çıktı. Hep söyleniyordu ama ciddiye alınmıyordu. Biz de infaz listesinde olabilirdik” dedi.

‘Hipnotize edilmişler’

Televizyon izlerken köprülerin kapatıldığını görünce hemen aklına FETÖ’cülerin geldiğini belirten Şengün şöyle devam etti:
“Çünkü ağustos yaklaşıyor. Bu şurada bazı şeylerin olacağı söyleniyordu. Dolayısıyla onlardan böyle bir girişim olacağını düşündüm. Nitekim doğru çıktı. Yapılan saldırılar, helikopterler... Bunlar canilik, çılgınlık. Ayrıca düşünün ki bunlar belli bir eğitimden geçmiş, belli bir yere gelmiş insanlar. Allah Türkiye’yi korudu. Nasıl bir bağlılıktır, nasıl bir biattir. Sanki hipnotize edilmişler. İnsan başka bir şeye böyle bağlı olamaz. Biz darbeler gördük, ama böyle bir darbe görmedik. Bu kadar gaddarlık Türkiye tarihinde görülmedi. ‘Paniklediler de o yüzden yaptılar’ diyorlar bazen ama bu doğru değil. Planlı ve programlı bir şekilde masum vatandaşların öldürülmesi ‘panik’ olarak açıklanamaz.”

Suçluluk göstergesi’

Hakim ve savcıların firarda olmasına da şaşırdığını söyleyen Şengün, “Çünkü firar suçluluk göstergesidir. Yoksa adam niye firar etsin. 40 yıl hakimlik yaptım. Bir şey hissediyorsunuz ama bir hukukçuya cemaat bağlılığıyla hukuku eğip bükmesini yakıştıramıyorsunuz. Beklemiyorsunuz. Bir hakimin bir savcının böyle şeyler yapabileceğine ihtimal vermezdik. Çünkü biz hukuk kültürü içinde faziletli hakim ve savcılar içinde yetiştik büyüdük. Artık zararın neresinden dönülürse kârdır. Bunlardan devlet nasıl kurtulur onun çaresine bakmak lazım. Belki de infaz listesinde ben de vardım. Mutlaka bize de uzanacaklardı” dedi.

Yazarlar