Gündem ‘Boşluklar bütünlüğü oluşturuyor’

‘Boşluklar bütünlüğü oluşturuyor’

04.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugüne dek birçok farklı sergide yer almış kişisel sergiler açmış bir sanatçı Harun Acı. 2017’de açılacak sergisi sanatçıyla resme bakışını konuştuk.

‘Boşluklar bütünlüğü oluşturuyor’

Resim yapmaya nasıl başladınız?
Benim resim yeteneğimi ilkokul öğretmenim Fatma Bilmen keşfetti onun bana çok büyük bir desteği ve katısı oldu. Beni resim yarışmalarına sokar ve resimle ilgili görevleri bana verirdi. Onun sayesinde resim yapmayı ve resme olan yeteneğimi fark ettim.
Sanat eğitiminize nasıl başladınız?
1976 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi sınavlarını kazandım. Yüksek resim bölümünde Prof. Ressam Özdemir Altan atölyesinde eğitim gördüm. Bu arada uygulama atölyesi hocamız Prof. Ressam Zekai Ormancı ile tanıştım. Böylelikle kendisiyle öğrenci hoca ilişkimiz başladı ancak bunun yanında çokta iyi bir dostluğumuz da oldu. Beş yıllık akademi eğitimimden sonra Zekai Ormancı’nın yanında onun asistanı olarak çalıştım.
Resimlerinizi biraz anlatır mısınız?
Resimlerimin yapısal düzenini renk, ışık, çizgi, biçim bütünlüğü belirliyor. Resimlerimde fon yoktur. Yüzeyde düz alanlar vardır, bu alanların üzerinde de formlar bulunmaktadır. Bu formlar yüzeyde bazen yan yana bazen üst üste gelebilir. Böylece aradaki boşluklar da resmimin bir elemanı bir formu olur. Boşluklar doluluklarla birlikte bir bütünlüğü oluşturur.