Siyaset ‘Çekilin, krizi biz bitirelim’

‘Çekilin, krizi biz bitirelim’

24.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Türkiye’nin bir ekonomik krizin eşiğinde olduğunu belirterek, “OHAL’i hemen kaldırın. 3 Ekim’den itibaren 40 kuruş değer kaybeden TL’nin değer kaybının sebebi OHAL’i uzatanlardır.

‘Çekilin, krizi biz bitirelim’

Rejim tartışmasını bitirin, başkanlık tartışmasını alevlendirdiğiniz iki günde TL 4 kuruş değer kaybetti. Bırakın bu inadı, gelin parlamenter sistemi güçlendirin” dedi.
Böke, dün CHP MYK’nın ardından düzenlediği basın toplantısında Türkiye ekonomisinin, krizin eşiğinde bulunduğuna dikkati çekti. Böke, şöyle devam etti: “Bu kriz iktidarın kendisinin yarattığı bir kriz. Tek sorumlusu, AKP’nin ta kendisi. Fatma Teyze, apartmanın altındaki Ali Bakkal’a borçlu. Ali Bakkal, haldeki tedarikçisi Fatih Bey’e.. Haldeki tedarikçi Fatih Bey, Çiftçi Osman’a.. Osman bankalara.. Bu krize Türkiye müthiş bir borçlulukla yakalanıyor. 2002’de vatandaşlarımızın bankalara olan tüketiçi kredisi borcu 6,6 milyar TL idi, 2015 sonunda 387 milyar TL’ye ulaştı. 2016’da 400 milyar TL’yi geçti. 60 kat arttı.. 2002’de ailelerin borç payı yüzde 5,5 iken, bugün yüzde 68. Hemen bugün vakit kaybetmeden bu yaraya merhem olacak ekonomi politikalarını konuşabilir ve uygulayabilir hale getirmek için siyasetteki krizi çözmemiz gerekiyor. Bu sorunu Merkez Bankası’nın çözmesi mümkün değildir. EKK’dan hamaset çıktı. Merkez Bankası’nın yapacağı bir şey de kalmadı. Reçete burada, yapma iradesini göstermeyeceksiniz çekilin biz yapalım. Topu Merkez Bankası’na atmak, Merkez Bankası’nın geleceğini de karartmaktır. Ekonomi lafla yürümüyor..”