Siyaset ‘Cezaevinin dış güvenliği Jandarma’da kalacak’

‘Cezaevinin dış güvenliği Jandarma’da kalacak’

18.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Antalya’da düzenlenen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü DEPAR Projesinin “Müdahale Programları İçin Yaygınlaştırma Eğitimi” açılış törenine katıldı.

‘Cezaevinin dış güvenliği  Jandarma’da kalacak’

Bozdağ yaptığı açıklamada cezaevleriyle ilgili yeni düzenlemeler yapmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Daha önce bildiğiniz üzere cezaevleri dış güvenliğinin jandarmadan alınıp, Adalet Bakanlığı’na verilmesi ve bu kapsamda bazı düzenlemelerin yapılmasına dair çalışmalarımız vardı. Ancak bu çalışmalar akamete uğradı. Yeni dönemde hükümetimizle yaptığımız istişareler doğrultusunda cezaevlerinin dış güvenliğinin İçişleri Bakanlığı’nda dolayısı ile jandarmada kalması konusunda bir karara vardık.”
‘Adres vermiyorlar’
Bozdağ, “Kimin Türkiye cezaevleri ve tutukevlerine ilişkin bir işkence ve kötü muamele ideaları varsa mutlaka bize iletsin bir; Cumhuriyet başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunsun iki; TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na, Başkanlığa, denetim yetkisine pek çok yer var her yere bildirsin” dedi.