Ege 'Demirde yüzde 20 indirim şart'

'Demirde yüzde 20 indirim şart'

09.06.2017 - 05:15 | Son Güncellenme:

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Demirciler kartelciliği bırakıp en az yüzde 20’lik bir indirime gitmeli” dedi

Demirde yüzde 20 indirim şart

Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, demir kartelinin kırılması için geçtiğimiz hafta İzmir’deki meslek odalarına ve sektör temsilcileribe çağrıda bulunmuş, son 4 ayda demirin ton fiyatının 1600 TL’den 2 bin 200 TL’ye yaklaştığını, demir kartelinin kırılması gerektiğini belirtmişti. Olgun, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin demirde yüzde 30 olan gümrük vergisi oranının yarıdan fazla indirildiğini açıklaması üzerine rahat bir nefes aldıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Devlet adım attı’Olgun, “Hükümet demir üreticilerinin istediğini yerine getirip gerekli adımı atmıştır. Dolardaki düşüş sürüyor. Dünyada demir fiyatı düştü, hammadde ucuzladı. Hurda fiyatı düştü. Devlet indirimi yaptı, sıra demir kartelinde. Yüzde 20’lik zammın geri çekilmesini bekliyoruz. Demirciler de karaborsacılığı ve kartelciliği bıraksınlar. Vergi indirimi ve doların gerilemesi sonrasında demirciler de hızlı bir şekilde indirime gitmeli. Ama kartelcilikten tatlı para kazananlar göstermelik indirimlere giderlerse bizim mücadelemiz sürecek” dedi.