Ekonomi ‘Demokrasi Müzesi’ni kurmaya talibim’

‘Demokrasi Müzesi’ni kurmaya talibim’

30.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taş Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la canlı yayında yapılan görüntülü konuşmanın büyük etkisi olduğunu söyledi.

‘Demokrasi Müzesi’ni kurmaya talibim’

Bu süreçte bir demokrasi müzesi oluşturulması gerektiğini belirten Turanlı, “Darbeyi önleyen telefonu da buraya konulmalı.Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim’ dedi. Canlı konuşmanın herkese güç verdiğini belirten Turanlı, “Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasıyla ben de dışarı çıktım... Devlet bir yer verirse, Demokrasi Müzesi’nin hemen inşaatına başlarım” dedi. Kendisinin de bu yapılanma tarafından pek çok kez işlerinden alıkonulduğunu kaydeden Turanlı, “17 Aralık’ta gözaltına aldılar... Bir gün sonra savcıya bile çıkaracak delil bulamadan bırakmak zorunda kaldılar. O zaman beni gözaltına alan zalimlere, ‘Bu yaptığınız zulümdür, hesabını vereceksiniz, hem de Allah’ın izniyle çok gecikmeden vereceksiniz’ demiştim. Şimdi yargıda hesap verecekler” diye konuştu.

‘Kredi ve faiz yok’

Emrullah Turanlı, ekonomide bir etkilenme olsa da yatırımlarına devam ettiklerini, bütün işadamlarının şevkle çalıştığını kaydetti. Turanlı, “2016 -2017 programında 2 milyar dolarlık yatırımlarımız olacak. Ayrıca zor günleri aşmak için, her türlü kampanyayı yapacağız, faiz almayacağız, banka kredisi aramadan, Taşyapı kredisi ile satış yapacağız, vadeyi uzuna yayacağız. Yeni istihdam için neticede bize de kaynak lazım. Bu yüzden biz de elimizden geldiği kadar, kampanyaları gündeme getireceğiz” dedi.

Yazarlar