Gündem ‘Demokrasi nöbeti’ 7. gününde

‘Demokrasi nöbeti’ 7. gününde

23.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da darbenin başladığı nokta kabul edilen Boğaziçi Köprüsü’nde yüz binlerce kişi eylem yaptı. Sakarya’da ise vatandaşların nöbet tuttukları meydanda toplu cuma namazı kılındı

‘Demokrasi nöbeti’  7. gününde

Darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlatılan “Demokrasi nöbeti” devam ediyor. Demokrasi meydanlarından notlar şöyle:
İSTANBUL: Milli İrade Platformu’nca düzenlenen “Darbeye Karşı Boğaziçi Köprüsündeyiz” yürüyüşü için vatandaşlar, Üsküdar Altunizade’de toplandı. Yüz binlerce kişi sloganlar eşliğinde Boğaziçi Köprüsü’ne yürüdü. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıdı.
ORDU: Dilmen ailesinin darbe girişimi protesto için yarbay rütbeli kıyafetler giydirdiği ikiz bebekler, demokrasi nöbetine katılan herkesin sevgisini kazandı
ANTALYA: “Demokrasi nöbeti” kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halka hitap eden Vali Münir Karaloğlu, “OHAL, hainlere karşı elimizi güçlendirecek. Hızımızı artıracak” dedi. “Önceki gün, Antalya valisi bendim, direksiyonda ben vardım. dün OHAL kararı çıktı, yine Antalya valisi benim. Fakat bu sefer direksiyonda sizinle birlikte ben varım. Yarın da böyle olacak, hiçbir endişeniz olmasın” diye ifade etti.
SİVAS: Darbe girişiminin ardından Sivas’ta demokrasi nöbeti 7’inci gününde sağanak yağış altında devam etti. Sağanak yağış altında devam eden nöbette vatandaşlar FETÖ’nün gerçekleştirmek istediği darbe girişimini lanetledi.
MERSİN: Darbe girişiminin ardından devam eden “Demokrasi Nöbeti” Mersin’de Cumhuriyet Meydanı’nda tutuluyor. Meydanda toplanan çeşitli siyasi partilerin üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağı taşıyarak demokrasi sloganları attı. İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulunan topluluk, darbe teşebbüsünde bulunanları lanetledi.
DENİZLİ: Pamukkale Belediyesi, Darbe girişimini engellemek uğruna canlarını hiçe sayarak şehit olan polis, asker ve vatandaşlar anısına meydanda demokrasi nöbeti tutanlara 10 bin Türk Bayrağı dağıttı.
SİNOP: Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da başlayan ’Darbe Nöbeti’ bu gece de devam etti. Çok sayıda kişi ellerine aldıkları Türk Bayrakları ile Valilik önünde toplandı. Sabaha kadar nöbet tutan vatandaşlara çay, sandviç, kek, meyve suyu ikram edildi.
GÜMÜŞHANE: Vatandaşlar, AK Parti İl Başkanlığınca kurulan “Darbe girişimine karşı tarihe not düşelim” standındaki anı defterine, tepkilerini yazıyor. AK Parti İl Başkanı Köse, “Halkımız duygu ve düşüncelerini paylaştı. İnşallah bu anı defterini, dolduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz” dedi.
Gümüşhaneli Ertürk Yakut, “Yazılmış olan belgeler her zaman tarih sayfalarında yerini alacaktır. Fetullahçı Terör Örgütü’nün yaptığı darbe girişimi de bu temiz sayfalara kirli noktalar olarak düşmüştür” diye konuştu.

Demokrasi Meydanı’nda cuma namazı

SAKARYA: Vatandaşlar darbe girişimi sonrasında demokrasi nöbeti tuttukları “Demokrasi Meydanı” adı verilen alanda cuma namazı kıldı. Demokrasi nöbetinin tutulduğu Adapazarı Kent Meydanı’na ’Demokrasi Meydanı’ adı verilirken, alanda gerçekleştirilen Ümmet Cuması’nda yaklaşık 6 bin kişi cuma namazı için saf tuttu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da vatandaşlarla birlikte saf tuttu.

300 traktörle ‘darbeye tepki’

BURSA: Darbe girişimine tepki olarak düzenlenen demokrasi nöbetine 20 bin kişi katıldı. İnegöl Ziraat Odası da 300 traktörle, “Demokrainin ve milli iradenin yanındayız” sloganıyla darbeyi protesto etti. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Her akşam tuttuğumuz demokrasi nöbetinin haricinde çiftçilerimizle birlikte sahaya indik. Kendimizi göstermek suretiyle, demokrasiye destek amacıyla 300 civarında traktör ile şehrin içerisinden geçip biz de bu sürece katkıda bulunmak için burdayız” dedi.

Yazarlar