Dünya 16 yıldır yemek yemedi, su içmedi! Doktorlar doğruladı: Tanı koyamıyoruz

16 yıldır yemek yemedi, su içmedi! Doktorlar doğruladı: Tanı koyamıyoruz

13.05.2024 - 12:14 | Son Güncellenme:

Yıllardır yemek yemeyen ve su içmeyen kadın dünya basınında gündem oldu. Bu durumu "Allah'ın bir hikmeti" olarak değerlendiren genç kadının ifadeleri herkesi şaşırttı.

16 yıldır yemek yemedi, su içmedi Doktorlar doğruladı: Tanı koyamıyoruz

Dünyanın en fakir ülkelerinden olan 123 milyon nüfuslu Etiyopya'da son günlerin en ilginç gelişmelerinden biri kayda geçti. YouTube üzerinde bir gezi kanalı olan Drew Binsky'nin yaptığı bir röportaja konuk olan genç kadın 16 yıldır yemek yemediğini hatta su dahi içmediğini iddia etti. Ülkesinde ve yurtdışında sayısız doktor tarafından kontrol edilen ve tanı koyulamayan genç kadın dünya basınında kısa sürede gündem oldu. Eski ve derme çatma bir evde yaşayan genç kadın hakkında açıklamalarda bulunan Drew ise Muluwork isimli kadın hakkında şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Oturma odasına adım atmak başka bir dünyaya girmek gibiydi, yaşadığı yer çok eskiydi. Boş zamanlarını küçük bahçesinde geçiren ve sebze yetiştiren biri, kız kardeşi ve çocuğuyla yaşıyor"

Drew ile yaşadığı problemleri paylaşan genç kadın ise yemek yapmayı çok sevdiğini ancak 16 yıldır hiçbir şey yemediğini hatırlatarak "Ailemle birlikte yaşıyordum ve benden kahvaltı yapıp okula gitmemi istediler. Yemek yediğimi söyledim ama numara yapıyordum. Su bile içmiyordum, iştahımı kaybettim" dedi.

16 yıldır yemek yemedi, su içmedi Doktorlar doğruladı: Tanı koyamıyoruz

DOKTORLAR HİÇBİR ŞEY BULAMADI

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'daki doktorlar tarafından defalarca muayene edildiğini belirten Muluwork'ün vücudunda herhangi bir besin atığına rastlanmadı. dahası genç kadın yıllardır idrar ve dışkılama dahi yapmıyordu. Hamile olduğunda dahi yemek yemeyen genç kadına glikoz aşıları yapıldı ve doğumdan sonra süt sorunu yaşadı. Muluwork kendisine yönelik 'dolandırıcı' diyen kişilere ise evlerinde misafir olmaya ve gözlemlemeye çağırıyor.