Siyaset ‘Demokrasi yok ediliyor’

‘Demokrasi yok ediliyor’

16.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, anayasa değişikliği teklifine ilişkin, “Yasamanın yürütmeyi denetleme mekanizmalarının tamamını ortadan kaldırıyor.

‘Demokrasi yok ediliyor’

Meclisin yasama yetkisini fiilen gasp ederek, Cumhurbaşkanı kararnamesi üzerinden yasama yetkisini de Saraya transfer ediyor. Bu teklif, demokrasinin olmazsa olmazı olan kuvvetler ayrılığını yok ediyor. Özetle bu teklif, Türkiye’nin uğruna nice bedeller ödeyerek yazdığı demokrasi hikayesini yok etme ve Türkiye’de otoriter bir rejim, bir diktatörlük kurma teklifidir” dedi. Böke, teklife ilişkin Milliyet’e şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

FAKİRLEŞECEĞİZ: Türkiye bir yol ayrımında. Ya demokrasiyi güçlendirecek ve kalkınacağız. Ya da diktatörlüğü seçip hep beraber fakirleşeceğiz. 6 milyon işsiz sayısı 9 milyon çıkacak.

ÖZGÜRLÜK YERİNE BASKI: Yoksul daha da yoksul, zengin daha da zengin. Bu teklifle bu ülkeye, bu ülkenin 80 milyonuna, hepimizin ortak geleceğine zenginlik değil yoksulluk; öngörülebilirlik yerine istikrarsızlık; istihdam yerine işsizlik ve umutsuzluk; rahat bir geçim yerine hayat pahalılığı; şeffaflık yerine kuralsızlık; özgürlük yerine baskı dayatıyorsunuz.