Ege ‘Dünyada, ihracatçıya en çok destek veren 2. Eximbank’ız’

‘Dünyada, ihracatçıya en çok destek veren 2. Eximbank’ız’

21.02.2017 - 06:42 | Son Güncellenme:

Türk Eximbank, yatırımcının yanında... İhracatçının yüzde 26’sına destek sağladıklarını belirten Genel Müdür Adnan Yıldırım, “Güney Kore’nin ardından ihracatçısını en çok destekleyen Eximbank’ız” dedi

‘Dünyada, ihracatçıya en çok destek veren 2. Eximbank’ız’

TÜRK Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerinde KOSBİ’li ihracatçılarla bir araya gelerek Eximbank’ın ihracatçılara sunduğu fırsatları anlattı.

‘Fırsatı değerlendirin’

Kemalpaşa Ramada Otel’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, 2016 yılında koşulların ağırlığına rağmen üretimden ve ihracattan vazgeçmeyen sanayicilerin devletin de destekleriyle ülke ekonomisine nefes aldırdığını söyledi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın da her zaman İzmirli yatırımcıların yanında olduğunu belirterek kendisine teşekkür eden Porsuk, “Türk Eximbank ihracatçılarımıza ciddi olanaklar sunuyor fakat sanayicilerimizin bir kısmı bu olanaklar hakkında bilgisi olmadığı için yaratılan bu fırsatlardan yararlanamıyor. İnanıyorum ki sanayicilerimiz, Türk Eximbank’ın kendilerine sağladığı olanakları öğrendikten sonra bu fırsatları değerlendirecektir” dedi.

Haberin Devamı

‘HEDEFİMİZ BİRİNCİLİK’

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, dünyadaki Eximbank’lar arasında Güney Kore’nin ardından 2. sırada olduklarını belirtti, “İhracatçılarımızın yüzde 26’sına destek sağlayarak Güney Kore’nin ardından, ihracatçısını en çok destekleyen Eximbank konumundayız. 2017’nin sonuna kadar onları da geride bırakarak 1. sırada yer almayı hedefliyoruz” diye konuştu.