Siyaset 'Dünyaya rezil rüsva ederiz'

'Dünyaya rezil rüsva ederiz'

06.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk bakanların konuşturulmamasını eleştiren Erdoğan, “Ey Almanya, şu andaki uygulamalarınız Nazi uygulamalarından farklı değil” dedi. Referandumda evet çağrısı yapan Erdoğan, “F16’larla vatandaşıma bomba yağdıranlar, işte bugünün hayırcıları” ifadesini kullandı

Dünyaya rezil  rüsva ederiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın Türk bakanların toplantılarına izin vermeme ini “Nazi uygulamalarından farklı değil” sözleriyle değerlendirdi. Erdoğan, “Bunları biz dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Biz artık o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz. O faşist rejimlerin uygulamalarını istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün önce yapımı devam eden Çamlıca Camii inşaatında incelemelerde bulundu ardından Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) dün Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlediği ‘İkinci Kadın ve Demokrasi Buluşması’na katıldı. Ağırlıklı olarak kadına yönelik şiddet konusunda mesajlar veren Erdoğan’ın gündemine referandum ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin bakanlarına yönelik Almanya’daki engellemeler vardı.

“Dün kadını alınıp satılan bir eşya olarak görenler, bugüne dek kadın bedenini metalaştırarak bir anlamda modern kölecilik yapıyorlar” diyen Cumhurbaşkanı, kadın haklarını korumak için dışarıdan model almaya, kopya çekmeye ihtiyaç olmadığını söyledi. KADEM’in ortaya koyduğu özgün yaklaşımla takdiri hak eden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Erdoğan, uğradığı haksızlıklar, adaletsizlikler karşısında kadının yanında yer almak insan olan herkesin görevidir” dedi.

Haberin Devamı

‘Nazi uygulaması’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’daki uygulamalara ilişkin şu ifadeleri kullandı; Almanya’da arkadaşlarımızı konuşturmuyorlar. Varsınlar konuşturmasınlar. Yani konuşturmamakla Almanya’daki oyların, ‘evet’ değil de ‘hayır’ çıkacağını mı zannediyorsunuz? Ey Almanya! Sizin demokrasiyle yakından uzaktan alakanız yok. Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farkı değil. Bunu böyle biliniz. Rahatsız oluyorlar bu ifadeden. Niye rahatsız oluyorsunuz ? Yaptığınız uygulama bu. Bize demokrasi dersi vereceksiniz ama geleceksiniz orada bu ülkenin bakanını konuşturtmayacaksınız

‘Saygıyı bileceksiniz’

Hollanda’nın benzer bir yasaklamaya giriştiğini hatırlatan ve diğer bazı ülkelerin de aynı şeyi yapabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan tepkisini şöyle sürdürdü: “Diğerleri de belki arkasından gelecekler. Nereden gelirseniz gelin. Eğer ‘demokrasi’ diyorsanız, saygıyı bileceksiniz. Fikri düşünceye saygıyı bileceksiniz. Bilmiyorsanız, bilesiniz ki netice sizin aleyhinize olacak. Uluslararası toplantılarda bunları hep dile getireceğim. Arkadaşlarımızla hep dile getireceğiz. Bunları biz dünyaya rezil rüsva edeceğiz. Öyle sadece içine kapalı bir demokrasi değil. Demokrasi içeriden gücünü alıp, dışa yansıyan bir sistemdir. Bunun gereğini de anlatacağız. Ve biz artık o Nazi dünyasını görmek istemiyoruz. O faşist rejimlerin uygulamalarını görmek istemiyoruz. Ben biliyordum ki Almanya bunları bırakalı çok oldu. Ama yanılmışız demek ki...Herhalde onun heveslileri tekrar ortaya çıktı. Bugün bir gazetede okudum, ne derece doğru olup olmadığını bilmiyorum. Hani topu belediyelere atıyorlar ya.. Alman belediyeler birliği; ‘Talimat yukarıdan geldi’ demiştir. Görüyor musunuz oyunu.”

Haberin Devamı

‘Bomba yağdıranlar bugünün hayırcıları’

Dünyaya rezil  rüsva ederiz


Türkiye’deki kriz dönemlerinin gerisinde yasama yürütme ve yargı arasındaki güç kavgalarının olduğunu savunan Erdoğan, anayasa değişikliğinin bu sıkıntıları kökünden kaldıracağını söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: “Şimdi Kandil’den haber var. Ne diyor Kandil; ‘Oyumuz hayır.’ Kandil’le beraber hareket edenler var mı? Var. 13-15 yaşındaki çocukları Kandil’e götürerek ellerine Keleşleri veriyorlar, ondan sonra bunlar bazıları canlı bomba, bazıları bombaları patlatmak suretiyle terör estiriyorlar. Bu terörist başları ‘16 Nisan’da oyumuz hayır.’ diyor. Eğer, 16 Nisan’da hayır oyu vermek suretiyle Kandil’le beraber o değirmene su taşıyacaksak, ülkemizin halinin ne olacağını düşünün... Barışın simgesi evettir, hayırdan geçmez. 15 Temmuz gecesi ölenler evetçiydi, evetçi. F-16’larla bomba yağdıranlar bugünün hayırcıları.”

Haberin Devamı

‘Kabineter sistem’ uygulanıyor’

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Türkiye’deki mevcut sistemi ‘kabineter sistem’ olarak niteledi. Erdoğan Vuslat Platformu’nun etkinliğinde şunları söyledi: “Türkiye’de kabineter sistem var. Nedir bu kabineter sistem? Bakanlıkların ve bakanlık bürokrasilerinin kutsandığı, onların yasama ile yürütme üzerinde egemen olduğu sistem. Sen istediğin kadar yasama yap, istediğin kadar yürütmeye hakim olduğunu düşün. Bunlar bakanı öyle bir avuçlarının içine alıyorlar ki, ‘sayın bakanım bunu yaparsak mahvoluruz, bunu yaparsak yanarız.’ Bizim sistem hakikaten bakanlık bürokrasilerinin egemenliğinde olan bir sistem.”