Gündem ‘Dursun Çiçek’ çelişkisi çözüldü

‘Dursun Çiçek’ çelişkisi çözüldü

23.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve emekli Orgeneral Saldıray Berk’in de aralarında bulunduğu 14 sanığın “Ergenekon üyeliği” suçundan yargılandığı davada “Dursun Çiçek” çelişkisi çözüldü.

‘Dursun Çiçek’ çelişkisi çözüldü

Berk ve Cihaner’e yöneltilen suçlamaların dayanağı olan Albay Dursun Çiçek’in Erzincan’a gelerek İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı hayata geçirmek için Mazlum Konak otelinde toplantılar yaptığı iddiasına karşı, Erzincan’a gelen kişinin başka bir Dursun Çiçek olduğu açığa çıktı. Duruşmada Cihaner hakkındaki, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçuna ilişkin dava açılmasına neden olan Erdal Zirek ve Ömer Bayşan da tanık olarak dinlendi.
Fişlenme dosyaları
Tanıklardan Fatih Kutbay ise Erzincan’da polis olarak görev yaptığı dönemde, Fetullah Gülen Terör Örgütü’ne mensup polislerin kendisiyle uğraşmaya başladığını savundu. Kendisine yardım etmek istediğini söyleyen bir emniyet müdürünün içinde yasa dışı dinleme ve fişleme dosyaları bulunan flash belleği talep ettiğini öne süren Kutbay, bu konuda Cihaner’e başvurduğunu, Cihaner’in ise disk içerisinde kendisine ait bilgilerin olduğunu görünce şaibe olmaması için dosyayı Hasan Can’a verdiğini söyledi.
Duruşmada tanık olarak ifade veren Dursun Çiçek, inşaat ve yol işleri yapan bir şirkette çalıştığını, Erzincan’a 2009 yılında bir ihale nedeniyle gittiğini, sanıkları tanımadığını, Ergenekon’u basından duyduğunu söyledi.
Cihaner’in avukatı Turgut Kazan “Dinlenen tanıklardan Dursun Çiçek ifadesi olayı tamamen aydınlığa kavuşturmuştur.Bu dava Albay Dursun Çiçek’in Erzincan’a gelip Mazlum Konak otelinde kalarak İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı diğer sanıklarla hayata geçirmek için toplantılar yaptığı düşüncesine dayanmaktadır” dedi. Mahkeme Başkanı, Hasan Can’ın dinlenmesine karar verdi. n ANKARA Milliyet