Siyaset ‘Düşün, taşın git oyunu öyle kullan’

‘Düşün, taşın git oyunu öyle kullan’

24.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Seçmeni vicdanıyla hareket etmeye çağıran Kılıçdaroğlu, “Sen otoriter bir yönetim, tek adam rejimi mi istiyorsun, yoksa parlamenter demokratik bir sistem mi istiyorsun? Buna göre otur, konuş, düşün, taşın ve oyunu git öyle kullan diyorum” dedi

‘Düşün, taşın  git oyunu  öyle kullan’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hayır” oyu kullanacaklara karşı baskıların asla ve asla insanları yıldırmaması gerektiğini belirtti.
DHA’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Sayın Başbakan, terör örgütleriyle, ‘Hayır’ oyu kullanacakları özdeşleştirdiği algısını yaptığı açıklamayla düzeltti. Bununla ilgili sizin düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?” sorusuna şu yanıtı verdi:
‘Vicdanında ölç’
“Eğer bir toplumu bir ülkenin vatandaşlarını birbirlerine düşman etmek, bu vatandaşları birbirilerine rakip haline getirmek isteniyorsa o tür dile ihtiyaç var ve onu yaptılar. Ama bu ters tipti. Siz hayır oyunu kullananları terörist ilan ederseniz, hangi kucaklayıcı dili kullanacaksınız? Ben de ona karşılık şunu söyledim: Evet oyunu kullanan da, hayır oyunu kullanan da benim vatandaşımdır ve başımın üstünde yeri vardır. Ben sadece vatandaşlarımdan şunu istiyorum: Sandığa giderken düşün, taşın, vicdanında ölç, biç, tart ve ondan sonra git. Kullanacağın oy sadece sana ait olan bir oy değil, senin geleceğinle ilgili, torunlarınla ilgili de bir oy. Dolayısıyla sen otoriter bir yönetim, tek adam rejimi mi istiyorsun, yoksa parlamenter demokratik bir sistem mi istiyorsun?”
CHP lideri şöyle devam etti: “Vatandaş hangi gerekçeyle evet oyu verecek, bunu söyleyemiyorlar. Demokrasi deseler, demokrasiyi kaldırıyorlar. Güçlü parlamento kuracağız diyorlar, parlamentonun yetkilerini alıyorlar. Evet’i savunmak için üç neden söylesinler. Hayır demek için birden fazla neden var ama, üç nedeni söyleyeyim. 1- Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren gazi Meclis’in yetkileri elinden alınmamalı. 2- Bütün yetkiler bir kişide toplanamaz. Ne Türk tarihinde bizim dışımızdaki başka tarihlerde böyle örnekler yoktur. Var olan örneklerde ise o topluma felaketler getirmiştir. Bunun en tipik örneği Hitler’dir, Mussolini’dir. Bütün yetkiler bir kişiye verildi. Sadece kendi ülkelerini değil, bütün Avrupa’yı kana buladılar. Bir üçüncüsü, demokrasiyi savunuyorsak, demokrasiden yanaysak, bizim gibi düşünmeyen insanlara da saygı göstermek istiyorsak, buna hayır diyeceğiz.. Hiçbir zaman bir kişiye bütün yetkiler verilmemiştir, Osmanlı dahil.”

‘El Bab’daki şehitler yetmedi mi’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “El Bab’daki şehitler yetmedi, şimdi de ‘Rakka’ya gireceğiz’ diyorlar. Bu vatan evlatları, anaların gözyaşı, sönen ocaklar umurlarında değil” ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter hesabından Rakka operasyonu tartışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı: “El Bab’daki şehitler yetmedi, şimdi de, ‘Rakka’ya gireceğiz’ diyorlar. Bu vatan evlatları, anaların gözyaşı, sönen ocaklar umurlarında değil. Kendi çocukları askere bile gitmezken vatandaşın çocuğunu Suriye’ye göndermek kolay. Önce siz kendi çocuklarınızı Rakka’ya gönderin.” l ANKARA Milliyet