Siyaset ‘Efendileri ne derse onu yapıyorlar’

‘Efendileri ne derse onu yapıyorlar’

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’da toplu açılış töreni ve iftara katılan Yıldırım, “Türkiye’yi bölmeye çalışanlar yerli değil. Bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar” dedi

‘Efendileri ne derse  onu yapıyorlar’

Başbakan Binali Yıldırım, Ağrı’da toplu açılış töreni ve iftar programına katıldı. İftarda Ağrı’dan çıkan TEOG birincisi Marya Polat da yer aldı. Yıldırım, Polat’ı tebrik ederken Ağrılı işadamı İbrahim Çeçen’in Polat’ın tüm eğitim masraflarını karşılayacağını ve iş de vereceğini açıkladı. Konuşması sırasında sesi kısılan Yıldırım, “Ses su koyuverdi hadi bakalım” diye espri de yaptı. İftarda, Yıldırım’ın yanında da şehit ve gazi aileleri oturdu. Dedeleri Ağrı’nın Eleşkirt ilçesi Tahir beldeli olan ve buradan Erzincan Refahiye’ye göç eden Yıldırım, Ağrı’da “Baba ocağına hoş geldin” pankartları ile karşılandı. Yıldırım, şunları söyledi:

- YERLİ DEĞİL: Erzincan Refahiye, kayı köyünden Hacı Topal Dursun’un oğlu, kalkmış okumuş memleketin önemli sorumluluğunu almış. İşte Türkiye bu, Türkiye’yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar yerli değil. Bunlar başkalarının üst akılların aklıyla hareket ediyorlar. Asla ve asla sizin geleceğinizi sizin çocuklarınızın geleceğini bunlar düşünmüyor. Bunlar efendileri ne derse onu yapıyorlar. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler. Ama Allah’a şükür, Ağrı bu oyunlara gelmedi.

- TÜRKİYE KALKINIYOR: Türkiye’yi adaletle, demokrasiyle, hukuk devletiyle kalkındıracağız. Adaleti, kalkınmayı, barışı, yurdun her köşesinde hakim kılacağız. 14 senede Türkiye’yi bütün şehirleriyle, bütün bölgeleriyle ayağa kaldırdık. Bölgeler arası kalkınmayı asgariye indirdik. Ağrı’ya AK Parti hükümetleri tam 9 milyar yatırım yaptı. Peki neler yaptık, hepsini sayarsak, iftara yetişmez, belki sahura anca yetişir.

- PARLAYAN YILDIZ YAPACAĞIZ: Bu bölgeyi Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır serhat illerimizi Doğu’nun parlayan yıldızı yapacağız. Burayı cazibe merkezi haline getireceğiz. Özellikle Ağrı’yı tarım ve hayvancılığın merkezi yapacağız burada sözünü veriyorum. Ağrı’da bugüne kadar 4 bin 300 TOKİ konutunu yaptık, vatandaşlarımızın hizmetine verdik. Ağrı’nın en önemli içme suyu problemi, yazıcı barajı yapıldı ve sona erdi. 50 yıl artık Ağrı’da su problemi yok. Ağrı’ya doğalgaz da gelecek.

- BİZ FİDAN EKİYORUZ: Biz yolları yapıyoruz teröristler yolları kazıyor patlayıcı yerleştiriyor. Ama ne yaparsa yapsın onların tehdidine Ağrı boyun eğer mi? Ağrı, doğuda Türkiye’nin birliğinin kardeşliğinin teminatıdır. Biz fidanlar ekiyoruz, onlar fidanları öldürüyor, fidanları şehit ediyor. İşte farkımız bu.

Haberin Devamı

‘Duyduğumda şok yaşadım’

Ağrılı Marya Polat, babasının inşaatlarda çalıştığını söyledi. Zor koşullarda elde ettiği başarının altında, disiplinli çalışmanın yattığını ifade eden Polat, şöyle konuştu: “Çapa Fen Lisesini bitirip, Çapa Tıp Fakültesi’ne geçmek ve sonrasında beyin cerrahı olmak istiyorum. Başbakanımız müjdeli haber verdi. Eğitim masraflarım hayırsever bir iş adamı tarafından karşılanacakmış. Bunu duyduğumda şok yaşadım.”