Gündem ‘Erdoğan’ın yerine komutan geçecekti’

‘Erdoğan’ın yerine komutan geçecekti’

12.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı’nın Başdanışmanı Yalçın Topçu, ‘Darbe girişimi başarılı olsaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koltuğuna Muhafız Alay Komutanı oturacaktı’ dedi

‘Erdoğan’ın yerine komutan geçecekti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Topçu, 15 Temmuz’da darbe girişimi başarılı olsaydı Erdoğan’ın koltuğuna Muhafız Alay Komutanı Muhsin Kutsi Barış’ın oturacağını söyledi. Topçu, 15 Temmuz gecesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de Külliye’ye götürme planı yaptıklarını da açıkladı. Topçu, “Tuğrul Bey’i (Türkeş) aradım, ‘Devlet Bey’i (Bahçeli) alalım Külliye’ye gidelim’ dedim. Ulaşamadık” diye konuştu.

‘Kelepçe takacaklar’

Gazetecilerle önceki akşam yemekli toplantıda biraraya gelerek sohbet eden Başdanışman Topçu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı. Topçu, darbe girişiminin başarılı olması halinde Erdoğan’ın yerine kimin geçeceğini ilk defa açıkladı.

Topçu, o gece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de Külliye’ye götürme planı yaptıklarını dile getirdi. Topçu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatarak, “Tuğrul Bey’i (Türkeş) aradım, ‘Devlet Bey’i (Bahçeli) alalım Külliye’ye gidelim’ dedim. Ulaşamadık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gittiğini belirten Topçu, “Sonradan tutuklanan o Kutsi, ‘şahsi mesele değil’ diyen Muhafız Alay Komutanı’nın (Muhsin Kutsi Barış) yanına gittik. ‘Sizin şahsınızla alakalı değil bu iş’ diyor. Orada bütün dert ve dava şu, Külliye’nin içine girecekler güya... Orada kim var? Ben varım, Ankara Valisi var, o günkü Emniyet Genel Müdürü var, Ankara Emniyet Müdürü, Genel Sekreter Yardımcılarından Metin Bey ve Nadir Bey var. Bizi yere yatıracaklar, kelepçe takacaklar elimize, ayağımıza. Arkadaş da orada resim çekilecek, Cumhurbaşkanı’nın koltuğunda. Bitti olay” diye konuştu. O gece Cumhurbaşkanlığı’nda çalışanların gözlerinde yılgınlık görmediğini belirten Topçu, vatandaşların tanklara elleriyle dur dediğini vurguladı.

‘Sorumlu muhalefet zamanı’

Topçu, Türkiye’nin dar bir koridordan geçtiğini, 100 yıl evvel planlarını yarıda bırakanların bunu tamamlamak istediğini söyledi. Topçu, “Sevr ile falan da yetinmeyecekler, ben böyle inanıyorum. Bizi geldiğimiz yere göndermek istiyorlar” dedi.
Anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili olarak da Topçu, “Millete gidecek bir konuyu bu kadar zorlaştırmanın anlamı yok. Milletin sağduyusuna inanmak gerekir. Husumet ve kavgayı artırmak kimseye yarar getirmez. Herkesin eksiği ve hatası vardır ama siyasetimizin şu anda bazı şeyleri ertelemesi gerekir. Negatif muhalefetin zamanı değil.
Şu anda yapıcı, yol gösterici, sorumlu ve pozitif bir muhalefet izleme zamanı. Bence muhalefet bunu yaparsa kendisi de ülke de kazanır ama böyle yaka paça, negatif, bunun bir faydası yok” diye konuştu.