Gündem 'Farklı bir noktada yeni bir yangın başladı'

'Farklı bir noktada yeni bir yangın başladı'

17.05.2014 - 10:20 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasında bugün itibarıyla 299 işçinin cesedine ulaşıldığını belirtti. Bakan Yıldız, madende farklı bir noktada yeni bir yangın başladığını da söyledi

Farklı bir noktada yeni bir yangın başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bu sabah Soma'daki maden kazasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldız, "Maden de lokal olarak tekrar bir yangın başladı. Diğer yangından bağımsız bir yangın başka bir noktada 45 dakika önce başladı. Bunu kontrol altına almak lazım. Ocak şu anda hem denetlenmeye hem de kontrole muhtaç. İşçi kardeşlerimizi de hızlıca çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı



"MADENDE 3 İŞÇİ OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ'

Soma'daki madende hayatını kaybeden işçilerle ilgili son bilgileri de paylaşan Bakan Taner Yıldız, "286 işçimiz ailerine teslim edildi. 13 işçimizin aillerine teslim için işlemler yapılıyor. Hedefimiz tüm bu işçilerimizi bugün ailelerimize teslim etmek. Madende 3 işçi olduğunu tahmin ediyoruz." Bakan Yıldız, gece yarısı yaptığı açıklamada ise facianın meydana geldiği maden ocağında yapılan çalışmalar sonucunda iki bloğa da ulaşıldığını ve 14 işçinin yerinin tespit edildiğini söylemişti.