Siyaset ‘FETÖ ile aralarındaki hikâyeden bir kavga’

‘FETÖ ile aralarındaki hikâyeden bir kavga’

10.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, Mecliste kurulan ‘Fettullahçı Terör Örgütü’nü Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na getirilen Reşat Peltek’in bir zamanlar FETÖ’nün avukatlığını yaptığını ileri sürdü.

‘FETÖ ile aralarındaki hikâyeden bir kavga’

İnce, şöyle devam etti: “Şimdi bakın, mecliste bir komisyon kuruldu. Darbeleri araştıracakmış bu komisyon. Başkanı kim? Başkanı FETÖ’nün avukatı. Geçmiş sözlerine bakarsanız, bu konuda FETÖ’nün siyasi uzantıları bugün FETÖ’yü araştıracakmış. Yani bu örgütü çözmeye çalışıyorlar. Hiç başka yerde aramasınlar. Bir meclis tutanaklarına baksınlar. Geçmişte FETÖ’yü kim övmüş?”
‘Numaradan’
Ak Parti’nin Gülen’in iade edilmesini gerçekte istemediğini iddia eden Muharrem İnce, şöyle devam etti: “Türkiye’deki bu kavga FETÖ-AKP kavgası hikâyeden bir kavgadır. Bunlar aynı bedende beslenen iki canlıydı. Bunlar aynı bedende 14 sene birlikte yaşadılar, birlikte beslendiler. İkisinin de ortak tarafları var. Bunların kavgası kayıkçı kavgasıdır. Beraber büyüdüler, aynı bedende beslendiler. İki kardeş kavga yapıyor. Zararı komşular çekiyor. Şimdi numaradan Fettullah Gülen’i Amerika’dan getirmek istiyormuş gibi yapıyorlar. Şundan emin olun ki AKP asla Fettullah Gülen’in iadesini istemiyor. Çünkü Fettullah Gülen iade olursa konuşacak. Eski ortaklıklarını anlatacak. İade edilsin istemiyorlar. Numaradan bunu konuşuyorlar.”