Siyaset ‘Gazi’ye kucak açan Ankaralılar darbeye direndi’

‘Gazi’ye kucak açan Ankaralılar darbeye direndi’

27.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazi Mustafa Kemal’in 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinin 97’nci yıldönümü coşkuyla kutlandı. Siyasiler de mesaj yayımlayarak Gazi’yi ve silah arkadaşlarını andı.

‘Gazi’ye kucak açan Ankaralılar darbeye direndi’

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, “Gazi Mustafa Kemal ve Heyet-i Temsiliye üyelerini büyük bir coşku ve umutla karşılayan Ankara, millet iradesinin tecelligahı TBMM başta olmak üzere cumhuriyetimizin temel kurum ve kuruluşlarına ev sahipliği yapmıştır. Milli mücadele boyunca canı pahasına vatan ve bayrağına sahip çıkan Ankara, bugün dünyanın sayılı başkentleri arasında yerini almıştır. 27 Aralık’ta, Gazi ve arkadaşlarına birlik ve beraberlik içinde kucak açan Ankaralılar, 15 Temmuz’da darbe girişimcilerine karşı da büyük bir direniş göstermiş, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğimizi bir kez daha tüm dünyaya ilan ettiğimiz merkez olmuştur. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum.”
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM “Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının, milli kongrelerin ardından Ankara’ya gelmesi ve bağımsızlık mücadelesinin merkezi olarak Ankara’yı seçmesi, istiklal mücadelemizin önemli dönüm noktalarındandır. Ankara, aziz milletimizin sarsılmaz iradesinin, azim ve kararlılığının en güzel tezahürü olan TBMM’ye ev sahipliği yapmıştır. Ankara’ya gelişinin yıl dönümü vesilesiyle Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygıyla anıyorum.”
CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU
“Büyük Atatürk’ü 27 Aralık 1919’da Dikmen sırtlarında karşılayan Seymenler, Samsun’dan başlayan milli mücadeleyi selamlıyor, halkımızın boyun eğmez ruhunu simgeliyordu. İmkânsız, denilen zafer bu ruhla kazanıldı. Vatanın bölünmez bütünlüğüne, demokratik sisteme yönelecek her saldırı, karşısında bu büyük ruhu bulacaktır.”
l ANKARA Milliyet