Siyaset ‘Geri vites ellerinde kalabilir’

‘Geri vites ellerinde kalabilir’

01.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, son terör saldırıları ve dış politika üzerinden iktidara sert eleştiriler yöneltti.

‘Geri vites ellerinde kalabilir’

Böke İsrail ve Rusya ile varılan anlaşmalar konusunda, “Cumhurbaşkanı yeni geri vites arayışları içerisine girdi. Bunu İsrail ve Rusya ile düzenlenen ilişkilerde gözlemledik. Normalleşen bir dış politikayı yıllardır dile getiriyoruz. Türkiye’nin kendi çıkarları önde olan, ’Yurtta sulh cihanda sulh’un ne kadar elzem olduğu aşikar. Dış politikanın normalleşmesine itirazımız yok. Ancak bu yapılarak sanki bütün sorumluları kendileri değil gibi geri vites yapanlar, o vitesi ellerinde kalmış görebilir” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısında konuşan Böke, Bayram öncesi yaşanan terör saldırına değinerek, “Maalesef Türkiye’nin büyük acıya alıştırılmak istendiği bir dönemden geçerek giriyoruz. Türkiyeye artık sistematik ve kitlesel terörle karşı karşıya. Bu iktidar bırakın elini taşın altına koymayı, sorunla yüzleşmeyi ve yüzleştiği sorunu çözmeyi, sorun yokmuş gibi kafasını kuma gömerek yeni cinayetlerin ortaya çıkmasına imkana yaratıyor” dedi.