Gündem ‘Gökkuşağı merdiveni’ seramikle kaplanacak

‘Gökkuşağı merdiveni’ seramikle kaplanacak

02.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi sürecinde rengârenk boyanan ve belediyenin yenileme çalışması başlattığı Karaköy’deki merdivenlerin kaba inşaatı bitti. Yeni merdivenlerin renkli seramik taşlardan yapılacağı öğrenildi

‘Gökkuşağı merdiveni’ seramikle kaplanacak

Gezi Parkı eylemleri sırasında boyanan Karaköy’deki merdivenler geçen temmuz ayında Beyoğlu Belediyesi tarafından yenilenmek için, yerinden sökülmüştü. Yenileme çalışmalarının devam ettiği merdivenlerin boyanmayacağı, seramik taşlar ile renklendirileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Gezi Parkı eylemleri sırasında boyanan ve Salı Pazarı’nın simgesi haline gelen Gökkuşağı Merdivenleri’nin yenileme çalışmalarının bitmesine az kaldı. Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan Salı Pazarı Yokuşu’nun merdivenlerini, 2 yıl önce orman mühendisi Hüseyin Çetinel damadı ile birlikte boyamıştı. Merdivenlerin yeni hali büyük ilgi görmüş ancak birkaç gün sonra tekrar griye boyanmısı tepki toplamıştı. Yeniden gökkuşağı renklerine boyanan merdivenler geçtiğimiz temmuz ayında yıkıldı.

Yıkımın Beyoğlu Belediyesi’nin yenileme çalışması kapsamında yapıldığı ortaya çıkarken, aradan geçen sürede merdivenlerin kaba inşaatı da tamamlandı.


‘Kabul etmediler’

Çalışmaları yakından takip eden Çetinel, şunları anlattı; “Merdivenlerin altyapısı eksiklikleri tamamlandı. Sökülen merdivenlerin yerine beton atıldı. Şimdiyse üzerine andezit taşı ile kaplama yapılacak. Kaplamanın ardından ise son işlem olarak boya yerine seramik taşlarla renlenklendirileceği söyleniyor. Fakat ben merdivenlerinin seramik taşlarla değil, eskisi gibi boya ile boyanmasını istiyorum. Çünkü bu merdivenleri herkes o boyasıyla sevdi. Renklendirmenin seramik taşlarla yapılması merdivenlerin özgünlüğünü kaybettirir. Belediye ise seramik taşlarla merdivenlerinin ömrünün daha uzun olacağını, normal boya ile boyandığı takdirde ise ikide bir belediye iş çıkacağını ve sürekli boyanması gerektiğini söylüyor. Diğer taraftan da eğer ki seramikle yapılan renklendirme beğenilmezse, belediye tarafından üzerinin tekrardan boyanacağı söylendi. Ben de belediyeye taahhütname verip ‘Tüm boya masraflarını ben karışılacağım ve eskisi gibi boyayalım’ dedim fakat bu istediğim kabul edilmedi.”

Haberin Devamı


‘Bölge halkı istedi’

Beyoğlu Belediyesi Fen İşleri yetkilileri ise, “Çalışmanın büyük çoğunluğu bitmiş durumda. Renklendirmeyi bölge halkının isteği üzerine renkli seramiklerle yapacağız. Bu renklendirme işlemi de yine eskisi gibi kendi renklerine uygun yapılacak” dedi.

Rengârenk merdivenler büyük ilgi görmüştü
Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan Salı Pazarı Yokuşu’nun merdivenleri gece yarısı rengârenk boyanmış belediye ise tekrar griye çevirmişti. Belediyenin mevcut merdivenleri yıkarak başlatığı çalışmalar tamamlandığında merdivenler bu görüntüyü alacak.