Siyaset ‘Görevlendirmeleri o anneler yaptı’

‘Görevlendirmeleri o anneler yaptı’

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nda güvenlik korucuları için düzenlenen yemin törenine katıldı.

‘Görevlendirmeleri o anneler yaptı’

Soylu İçişleri Bakanlığı’nca bazı belediyelere görevlendirme yapılmasına ilişkin, “Diyarbakır Belediyesi’nin bahçesinde evlatlarının geri verilmesi için çadır kuran annelerin verdiği mesajı bal gibi anlayan malum partinin yöneticileri, günlerce kafalarını çevirip görmezden gelmişler, zorlanınca da o anneleri birilerinin maşası olmakla suçlamak acziyetini göstermişlerdir. Bu belediyelere görevlendirmeyi bizler değil, Diyarbakır Belediyesi’nin bahçesine çadır kuran, evlatlarıyla buluşmak isteyen, onların hasretiyle yanıp tutuşan o anneler yapmışlardır” dedi.
Bu belediyelerin doğrudan terör örgütüyle iltisaklı olduğunun birden fazla belgelendiğini, bu nedenle görevlendirme yapıldığına dikkati çeken Soylu, belediye araçlarıyla terör eylemlerinin yapıldığını, örgüte silah taşındığını, belediye binasında yapılan aramalarda roketatar, havan mermisi, el bombası gibi silahların yakalandığını, çalışanların maaşlarından “bağış” adı altında düzenli para kesildiğini, 13 yaşındaki kızların dağa kaçırılmasında doğrudan aracılık edildiğini belirtti.