Gündem ‘Hepimiz Ethemiz öldürmekle bitmeyiz’

‘Hepimiz Ethemiz öldürmekle bitmeyiz’

02.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı’na destek için Ankara’da yapılan protestolar sırasında Güvenpark’ta polis memuru Ahmet Şahbaz’ın silahla başından vurarak ölümüne neden olduğu Ethem Sarısülük ölümünün 2. yılında ailesi ve sevenleri tarafından vurulduğu yerde anıldı

‘Hepimiz Ethemiz öldürmekle bitmeyiz’

Sarısülük’ün vurulduğu yerde toplanan “Katil devlet hesap verecek” ve “Ethemin hesabı sorulacak” sloganları atan grup getirdikleri karanfilleri Sarısülük’ün vurulduğu yere bıraktı. Ethem Sarısülük’ün vurulduğu saatte hoparlörlerden gelen 3 el silah sesinin ardından alanda bulunan vatandaşlar vurulma takliti yaparak kendilerini yere bıraktı. Bir süre yerde hareketsiz yatan vatandaşlar, “Hepimiz Ethemiz öldürmekle bitmeyiz” sloganları atarak ayağa kalktı.

‘Yavrumu aldılar’
Sarısülük’ün ağabeyleri Mustafa, Cem ve İkrar Sarısülük ile anne Sayfı Sarısülük, anma etkinliğine katıldı. Yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalışan Sayfı Sarısülük, “Yavrumu aldılar benden. Dün mezarındaydım ama tenine canına dokunamadım kuzumun” diye feryat etti. Anmaya HDP İstanbul Melletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı.