Ege ‘İnşaat yapmaktan farkı yok’

‘İnşaat yapmaktan farkı yok’

28.06.2017 - 03:53 | Son Güncellenme:

EBSO’nun öncülüğündeki ‘Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi’ projesi için İzmir’e gelen Loreno Lo Presti, Meslek Fabrikası’nda 100 kadınla buluştu

‘İnşaat yapmaktan farkı yok’

EGE Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) Milano Ticaret ve Sanayi Odası-Formaper ile İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği ortaklığında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de iştirakçi olarak yer aldığı ‘Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi’ projesi, Guinness rekorlu pastacı Lorena Lo Presti’yi ağırladı. Kursiyerlere iki gün boyunca pasta yapmanın inceliklerini anlatan Lo Presti, kursiyerlerle birlikte yeni bir Guinness rekor denemesi teklifine ise ‘Neden olmasın?” yanıtı verdi.
‘Düşünmeden kabul ettim’
2015 yılında 268 metrekarelik pasta imalatıyla yılın Guinness Rekorunu kıran ve Guinness Rekorlar Kitabı’na geçen İtalyan şef Loreno Lo Presti, Meslek Fabrikası’nda bir araya geldiği 100 kadına işin inceliklerini anlattı. Lo Presti, “EBSO, Milano Ticaret Odası ve İzmir Pastacılar ve Fırıncılar Derneği ortaklığında gerçekleştirilen bu proje çok hoşuma gitti. Çikolata, glütensiz ürünler ve kek, pasta dizaynı konusundaki uzmanlığımı, bir nebze olsun aktarma teklifini düşünmeden kabul ettim” diye konuştu.
‘İşimi tutkuyla yapıyorum’
Aslen inşaat mühendisi, mimar olduğunu, aile restoranında çalışırken pastacılığa ilgi duymaya başladığını ifade eden Lo Presti, “Mühendislik okurken sınavların stresini yemek yaparak, tatlı yaparak atardım. Tutku ile bu işe sarıldım. Bu işin ve zorluğun üstesinden geldim. Aslında bina yapmakla, pasta yapmak aynı şey” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Güçlü kadın güçlü toplum’

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, geçen yıllarda Pastacılar ve Fırıncılar Derneği ile birlikte gerçekleştirdikleri pastacılık eğitiminde bine yakın kursiyerden 700’ünün hemen iş bulduğunu, kendi işyerini açanlar olduğunu belirtti, “Nüfusunun yüzde 49.8’nin kadınlardan oluştuğu ülkemizde, kadın istihdam oranı düşük, bunu değiştirmeliyiz. Çünkü, güçlü kadın güçlü toplum demektir. Bu anlamda, kadınlarımızın iş hayatına katılımını artırmalıyız” dedi.