Gündem ‘İntikam’ için baltayla dövdüler

‘İntikam’ için baltayla dövdüler

09.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmirli bir genç, baltayla dövülerek bahçeye atıldı. Gencin komşusu Bayram Ç. ile şizofreni hastası oğlu Emrah Ç. gözaltına alındı. Emrah Ç., ‘Hep dalga geçiyordu’ dedi.

‘İntikam’ için baltayla dövdüler



İzmir’in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan 21 yaşındaki Fikret Çoramık dün gece saat 01.00 sıralarında arkadaşları ile buluşmak için evden dışarı çıktı. Askerliğini geçen hafta tamamlayarak tezkeresini aldığı öğrenilen Çoramık bir baltayla dövülerek evinin bahçesine atıldı.
Yolda kalbi durdu
Çoramık, yakınları tarafından yaklaşık 1.5 saat sonra kanlar içerisinde bulundu. Gencin ailesinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Çoramık’ı Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yolda kalbi duran Çoramık, hastanede doktorların müdahalesiyle yaşama döndürüldü. Hayati tehlikesi devam eden Fikret Çoramık’ın sırt kısmında büyük balta yarası, sağ ve sol omuz, kafatası ve yüzünde derin kesik izlerinin olduğu tespit edildi.
Gözaltına alındılar
Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Çoramık’ı balta ve sopayla dövüp ağır yaraladıkları iddiasıyla, ilk önce olay yerinde elinde sopa bulunan baba Bayram Ç., ardında şizofreni hastası oğlu Emrah Ç.’yi yakalayıp gözaltına aldı. Emrah Ç., ilk ifadesinde kendisiyle sürekli dalga geçen Fikret’ten ‘intikam almak için’ onu yaraladığını söyledi. İki şüphelinin işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

‘Hastaneye kaldırılsın’

Kardeşinin gece evlerine atılan bir taş ile dışarıya çıktığını ve daha sonra korkunç olayın yaşadığını anlatan gencin ağabeyi Habip Çoramık, “O an komşumun seslenmesiyle dışarı çıktım. Dışarı çıktığımda kardeşim yerde hareketsiz yatıyordu. Kardeşimi hastaneye götürmek için ambulansı bekliyorduk. Bu sırada Bayram Ç., elinde sopa ile gelip oğlunu sordu. Kardeşim aldığı darbeler yüzünden yüzü tanınmayacak durumda. Saldırganlardan Emrah Ç’nin akli dengesinin yerinde olmadığını gösteren raporu var. Ben de mi rapor alıp sokağa çıkayım, adam keseyim? Saldırganı tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alsınlar. Aynı tabaktan yemek yediğim bir insandı” dedi.