Gündem ‘Kırmızı, beyaz kuvvetler İlker Çınar’ın fantezisi’

‘Kırmızı, beyaz kuvvetler İlker Çınar’ın fantezisi’

08.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

TSK’da TUSHAD isimli bir kuruluşun olmadığını belirten Ersöz, TUSHAD içinde kırmızı ve beyaz kuvvetler olduğunu iddia eden Çınar’ın ifadelerini de, ‘fantezi ‘olarak nitelendirdi

‘Kırmızı, beyaz kuvvetler  İlker Çınar’ın fantezisi’

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında tanık sıfatıyla talimatla ifade verdi. Öğleden sonra adliyeye gelen Ersöz’ün ifadesi Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde alındı. Tekerlekli sandalyede ifade veren Ersöz için duruşma salonunda sağlık görevlileri de hazır bekletildi. Ersöz, Zirve Yayınevi Davası’nın sanığı ve tanığı İlker Çınar’ı tanımadığını, olayı ve kendisini basından duyduğunu belirtti. Çınar’ın, Ankara Güvercinlik Jandarma Okullar Komutanlığında kendisinden misyonerlik konusunda eğitim aldığı iddialarının doğru olmadığını savunan Ersöz, “Jandarma Genel Komutanlığı’nın resmi bir yazısı vardır. Çınar’ın herhangi bir eğitime alınmadığı ve benim de bu kişiye eğitim verdiğime dair hiçbir kayıt bulunmadığı hususunda resmi yazı vardır” dedi.

‘Görevlendirme yapmadım’
Çınar’ı misyonerler arasına sızmak amacıyla Mersin’de görevlendirdiği iddiasınnı yalan olduğunu belirten Ersöz, “Ben görevlendirme yapmadım. Zaten kişiyi tanımadığım için böyle bir ifadesi de yalandır. Kaldı ki verdiği ifadelerde o kadar çok tutarsızlık var ki aynı konuda kalkıyor Mersin’e beni Tarsus’a Hurşit Tolan paşa gönderdi diyor. İkisi de yalandır” dedi.

‘Hayal gücü çok geniş’
Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD) isimli bir kuruluşun Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunmadığını ve Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda meslek hayatı boyunca çalışmadığını ve gitmediğini belirten Ersöz, “Tamamen yalandır. Bu kadar hayal gücü geniş ve sahtekar bir adam tahayyül edemiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kendisinin fantezisi olmadığını belirttiği kırmızı renkli kağıda yazı yazıldığını ben hiç görmedim. Kaldı ki resmi devlet kuruluşlarında da böyle bir yazışma usulü yoktur. Her şey yönergelerle bellidir. Kırmızı kağıt diye bir şey kullanılmaz” dedi.