Gündem ‘Komutanın eşine platonik âşıktım’

‘Komutanın eşine platonik âşıktım’

13.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Çekmeköy Kaymakamlığı’nın önünde geçtiğimiz pazar günü meydana gelen olayda Ziyaettin Yaraşır (41), Garnizon Komutanı’nın eşi ve sürücü kursu sahibi olan Sultan Kaymaz’ı (45), direksiyon sınavları yapıldığı sırada 2 el ateş ederek öldürmüştü.

‘Komutanın eşine platonik âşıktım’

Silahını 500 metre ilerideki ağaçlık alana atarak kayıplara karışan Yaraşır savcılık sorgusunda olayı ayrıntılarıyla anlattı.
2013 yılının sonuna doğru Çekmeköy’deki Sultan Sürücü Kursu’na ehliyet almak için kayıt yaptırdığını ve yazılı sınavları geçtiğini söylediği belirtilen Yaraşır’ın ifadesinde, şunları söylediği öğrenildi:
‘Eşine âşık olmuştum’
“2 kere direksiyon sınavına girdim. Eğitimlerde ve direksiyon sınavındaki heyet içinde Sultan Kaymaz da vardı. Uygulamalı sınavı geçemedim ve 2 kez beni sınavda bıraktılar. 2’nci sınavdan da kalınca Sultan Kaymaz ile aramızda tartışma oldu. Bu tartışmadan sonra eşi Hasan Kaymaz iş yerime geldi. Kendisine, ‘Senin eşini tanıyorum. Kendisine platonik olarak âşık olmuştum. Senle sahte isimle evlenmiş’ dedim. Daha sonradan Sultan Kaymaz hakkımda şikâyetçi oldu ve 6 ay kendisine yaklaşmamam konusunda karar çıktı” dediği belirtildi.
‘Bacağından vuracaktım’
Olaydan 1 gün önce cep telefonuyla Sultan Kaymaz’ı aradığını belirttiği ifade edilen Yaraşır’ın, “Olay günü de evden silahımı aldım ve Çekmeköy’de daha önceden sınava girdiğimiz yere gittim. Kendisi sürücü kursuna ait otomobilin arka koltuğunda oturuyordu ve camı açıktı. Bacağına doğru ateş etmek istedim. Ancak o an gözlerim karardı ve göğüs kısmına 2 el ateş ettim. Pişmanım” şeklinde ifade verdiği kaydedildi. Yaraşır, tutuklandı.

Haberin Devamı

Taciz davası sürüyor

Ziyaettin Yaraşır hakkında, Sultan Kaymaz’ı tehdit ettiği ve cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle Ocak ayında 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açıldığı öğrenildi.

Yazarlar