Siyaset ‘Konuşacak hiçbir şey yok’

‘Konuşacak hiçbir şey yok’

09.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, “Terör örgütünün bugünlerde biz görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz gibi haberleri geliyor. Konuşacak hiçbir şey yok. Konuşacağımız tek şey var al bayraklı ay yıldızlı bayrağımız” dedi

‘Konuşacak hiçbir şey yok’

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin milletvekillerine verdiği iftarda şu mesajları verdi:

- KONUŞALIM MESAJI YOLLUYORLAR: Terör örgütünün bugünlerde biz görüşebiliriz, silahları bırakabiliriz, konuşalım gibi doğrudan dolaylı haberleri geliyor, onların uzantılarından böyle haberler geliyor. Konuşacak hiçbir şey yok. Konuşacağımız tek şey var al bayraklı ay yıldızlı bayrağımız. bayrağımız, bizim en büyük kutsalımızdır. Bu bayrağın rengi şehitlerimizin kanıyla, hilali bağımsızlığımızın sembolüdür. O bayrağımızın yıldızı bu vatan uğrunda seve seve veren her bir şehidimizin, gökyüzünde parıldayan yıldızlarıdır. Onun için bizim vazgeçilmemiz, bayrağımız, vatanımız, milletimiz ve devletimizdir. 79 milyonun kardeşliğidir. Millet şuuruyla birlikte beraber yaşamasıdır. Bunlar üzerinde konuşacaksanız buyurun konuşalım, yoksa memleketi, milleti terörle korkuyla yıldıracağınızı zannediyorsanız, kusura bakmayın asla ve asla başaramayacaksınız.

- SİSTEMİ KURALIM: Son kez diyoruz ki ey siyasi rakiplerimiz gelin şu anayasayı yapalım. Sistemde yaşanan bu tıkanıklığı da aşalım. Başkanlık sistemiyse başkanlık sistemi, partili cumhurbaşkanlığı ise partili cumhurbaşkanlığı. Güçlü iradeyi hakim kılacak bir sistemi birlikte kuralım.

- AK PARTİLİLERE UYARI: Bir enerji piyasası kanunu çıkaracağız maalesef ne kadar zorlandık. Burada kendi grubumla biraz dertleşmek istiyorum. Biz 317 milletvekili ile büyük bir grubuz. Böyle büyük bir grubun muhalefetin, karar yeter sayısında asla ve asla sıkıntı yaşamaması lazım. Bir sefer bunu yaşadık. Ak Parti’nin bütün muhalefet partilerinin toplamı kadar milletvekili var ama meclisi çalıştıramıyor. Neyse bir küçük sarsıntı yaşadık sonra bir gecede sabaha kadar kanunu çıkardık. Önümüzdeki haftadan itibaren acil niteliğinde düzenlemelerimiz, olacak. İnşallah bu muhalefetin bütün muhalefetin dirençlerini boşa çıkaracak umutlarını boşa çıkarıp milletin umudunu gerçeğe dönüştüreceğiz.

Yazarlar