Gündem ‘Krokilerde Şahin, Yazıcı ve Ergin’in evleri de vardı’

‘Krokilerde Şahin, Yazıcı ve Ergin’in evleri de vardı’

11.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla başlatılan “Kozmik Oda” soruşturmasında devlet sırrı bilgilerin ifşasına neden olduğu iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet savcısı Mustafa Bilgili, suikast iddiasıyla yakalanan şüpheli askerlerin araçlarında yapılan aramada, keskin nişancı listesi ile krokiler çıktığını anlattı.

‘Krokilerde Şahin, Yazıcı ve Ergin’in  evleri de vardı’

Bilgili, ifadesinde, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla yakalanan şüpheli askerlerin araçlarında yapılan aramada, 12 ya da 13 kişilik asker olan keskin nişancı listesi ile krokiler çıktığını anlattı.
‘Tek başıma yapmadım’
Bilgili, çıkan krokilerden bir tanesinin o dönemki Meclis Başkanvekili Mehmet Ali Şahin’in evinin karşısındaki HP bilgisayar yazıcı tamircisine şüphelilerin çalıştığı Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndan nasıl gidildiğini oklarla gösterdiğini, diğer krokide de o dönemki Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın ikâmetlerinin mahalle ve sokağın krokisi olduğunun tespit edildiğinin bildirildiğini söyledi. TEM Şube’nin hazırladığı evrakları dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu’na getirdiğini anlatan Bilgili, “Boyrazoğlu o dönemki Adalet Bakanı, Başbakan, Kara Kuvvetleri Komutanı ve yetkili askeri şahıslarla görüşmüş.
Bu görüşmeler neticesinde dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, o dönemki Başbakan ile görüşmüş, Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama yapılmamasını talep etmiş. Başbakan’ın arama yapılmasının uygun olacağını söylemesi üzerine Genelkurmay Başkanı Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama yapılması için alt komutanlıklara talimat vermiş. Bu konu Başsavcı Hüseyin Boyrazoğlu ve dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in bilgisi dahilindedir” dedi.
Dosyanın kendisine verilmesinden sonra aramanın hızlı ve çabuk bitirilmesi için Hakan Yüksel, Şemsettin Özcan, Cemil Tuğtekin ve Hüseyin Görüşen’in de görevlendirildiğini anlatan Bilgili, aramayı tek başına yapmadığını söyledi.

Yazarlar