Ege ‘Kuşadası’nın kaderi değişecek’

‘Kuşadası’nın kaderi değişecek’

06.03.2017 - 05:44 | Son Güncellenme:

Jeotermal kaynakların işletmesini üstlenen Yediyol Şirketler Grubu, suyun dağıtımı için yasal başvuruları yapıyor. Grup Başkanı Mendi, termal kullanımının Kuşadası’nın kaderini değiştireceğini ve turizmi hareketlendireceğini belirtti

‘Kuşadası’nın kaderi değişecek’

Kuşadası, turizmin 12 ay sürdürülmesini sağlayacak jeotermal için atağa kalkıyor. Jeotermal kaynakların işletme hakkını alan Yediyol Şirketler Grubu, enerjinin başta ısıtma ve sağlık turizminde kullanımını sağlayacak projelerini tamamladı. Yediyol Şirketler Grubu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi, Kuşadası’nın kaderini değiştirecek jeotermal dağıtım için, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli başvuruların tamamlandığını açıkladı. Mendi, önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nden bu yatırımın önünü açan kararın çıkacağını umduğunu kaydetti, “Mevzuatın tamamlanmasının ardından dağıtım için hemen kolları sıvayacağız” dedi. Projede termal zenginliğin ilk etapta bölgedeki oteller, turistik tesisler ve konutlarda kullanımı hedeflendi. Mendi, jeotermal kullanımının Kuşadası’nın kaderini değiştireceğini söyledi.

‘Durgunluk bitecek’

Mendi, “Bugün Kuşadası’nda pek çok tesis ısıtma sorunu yüzünden ne yazık ki yılın sadece 3-4 ayı hizmet verebiliyor. Jeotermal kullanımının başlamasıyla birlikte bu tesisler yılın 12 ayı çalışabilecek” diye konuştu.

Mendi, bölgenin sağlık turizminde bir yer edinebilmesi için tanıtıma ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti. Tesislerin yatırımlarının karşılığını en kısa sürede almalarını hedeflediklerini anlatan Mendi, “Zenginliğin tün dünyada tanınması için biz devrede olacağız. Şifa aramak için Kuşadası’na gelecek bir turistin, tedavi süresince Efes ve Meryemana gibi kültürel mirasları ziyaret etme olanağına sahip olduğunu duyuracağız” vurgusunu yaptı.