Ege ‘Lazersiz de gözlükten kurtulabilirsiniz’

‘Lazersiz de gözlükten kurtulabilirsiniz’

30.03.2017 - 02:59 | Son Güncellenme:

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Göktuğ Seymenoğlu, “Gözlüklerinden kurtulmak isteyen ancak lazer tedavisine uygun olmayan hastalar, göz içi mercek operasyonlarıyla gözlüklerinden kurtulabilir” dedi.

‘Lazersiz de gözlükten kurtulabilirsiniz’

Göz içi mercek operasyonunda, göze 3 mm’den küçük bir kesiden girildiğini ve merceklerin gözün içine, hastanın kendi merceği üzerine yerleştirildiğini kaydeden Doç. Dr. Göktuğ Seymenoğlu, “Katarakt ameliyatı yapmaya gerek yok” dedi.

Haberin Devamı

Herkese uygun değil

Fakik göz içi lensleri için uygun adayların, astigmatizması olsun olmasın 21-50 yaşları arasındaki miyopi ve hipermetropi hastaları olduğunu belirten, Özel Karşıyaka Göz Hastanesi’nden Doç. Dr. Göktuğ Seymenoğlu, “Bu lensler özellikle yüksek numarada kırma kusuru olan hastalara uygulanabilir. Özellikle lazerin düzeltebileceğinden daha yüksek numarada miyop, hipermetrop ve astigmatizması olan hastalar ya da göz yapısı lazere uygun olmayan hastalar (örneğin, kornea kalınlığı ince, korneası çok dik veya düz olan hastalar) bu lensler için uygun hasta profilini oluştururlar. Bu lensler göz tansiyonu, üveit, şeker hastalığına bağlı retina hasarı (diyabetik retinopati) gibi hastalıkları olan hastalara uygulanamaz” dedi.

Haberin Devamı

Avantajları nelerdir?

Fakik göziçi lensleri ile korneaya herhangi bir zarar vermeden miyopi, hipermetropi ve astigmatizmanın tedavi edilebildiğini söyleyen Doç. Dr. Seymenoğlu, şöyle devam etti: “Bu mercekler, gözün içinde sürekli kalacak şekilde tasarlanmıştır, biyolojik uyumu çok iyidir. Gerektiğinde kolaylıkla çıkartılarak bir başka tedavi uygulanabilir.”

Ameliyat olduktan sonra eve...

Merceklerin bir bakım gerektirmediğini belirten Seymenoğlu, “Gözbebeğinin arkasına yerleştirildiği için başkaları tarafından fark edilmesi olanaksızdır. Kozmetik açıdan hiçbir sorun yaşanmaz. Katarakt ameliyatı yapılmadığı için, bu ameliyatın neden olduğu komplikasyonların yaşanma ihtimali de yoktur” diye konuştu. Dr. Göktuğ Seymenoğlu, hastanın ameliyattan sonra evine dönebileceğini vurguladı, “Ertesi gün kontrole çağırıyoruz” dedi.